Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Potřebné přísady:
  • 4 žloutky
  • 150g cukru moučka
  • 1kl vanilkoveho cukru
  • pár kapek citr.šťávy
  • olej na vymazání formiček
Postup přípravy:
  1. Nejdřív si pořádně vymažu formičky olejem, chce to opravdu pořádně! (ja stříkala olejem ve spreji.
  2. Pak si vyšlehám všechno dohromady do husté bílé pěny, musí to zvětšit objem. Cukr. pytlíkem stříkám těsto do formiček jen do půlky.. Do rozehřáté trouby na 150 dám plech s formičkama a peču dokud těsto nevyběhne, pak ztlumím na 90 a peču dokud nejsou tmavší kraje a jednu na zkoušku vyndám. Jde to vyndat krásně jen nehtem.
  3. Pařížská šlehačka:
  4. Den předem si svařim 500ml šlehačky se čtyřmi tyčinkami ledových kaštanů. po vychladnutí dám do lednice a ráno vyšlehám do tuha.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cheesecake nejen pro zamilované

Cheesecake nejen pro zamilované

Obrázek Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Obrázek Torta ai Lamponi - Malinový dort

Torta ai Lamponi - Malinový dort

Obrázek Biskupský chlebíček z bílků

Biskupský chlebíček z bílků

Obrázek Tvarohová bábovka - manželova oblíbená

Tvarohová bábovka - manželova oblíbená

Obrázek Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

Obrázek Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany

Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany

TOPlist