Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jahodové tiramisu pohár

Potřebné přísady:
  • Cukrářské piškoty
  • vaječný koňak
  • rum
  • 1kg jahod
  • mascarpone
  • zakysaná smetana
  • šlehačka
  • ztužovač
  • vanilkový cukr
  • cukr moučka dle chuti
  • kakao

Množství cca na 8 pohárů

Postup přípravy:
  1. Ušleháme mascarpone se zakysanou smetanou, cukrem, přidáme 1/2kg rozmixovaných jahod, nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku se ztužovačem. Piškoty máčíme ve vaječném koňaku s rumem, na to krém, pokrájené jahody z druhého 1/2kg jahod, opět máčené piškoty a krém, navrch kousky jahod, kopeček šlehačky a posypat holandským kakaem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Výborný a hlavně jednoduchý jogurtový koláč s hruškami

Výborný a hlavně jednoduchý jogurtový koláč s hruškami

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Šlehačkové řezy rafaelo - hrnečkové

Šlehačkové řezy rafaelo - hrnečkové

Obrázek Schwarzwaldský dort - black forrest cake

Schwarzwaldský dort - black forrest cake

Obrázek Buchta z psylia a proteinu z mikrovlnky

Buchta z psylia a proteinu z mikrovlnky

TOPlist