1. Vyšlehejte žloutky s polovinou cukru do světlé pěny a následně vmíchejte olej. Z bílku vyšlehejte tuhý sníh a zašlehejte zbytek cukru.
2. Smíchejte všechny suché přísady a po částech vmíchejte ke žloutkům. Až bude směs spojená, zlehka zapracujte vyšlehaný sníh.
3. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut. (Použila jsem obdélníkovou formu velikosti 35 x 11 cm, ale doporučuji použít dortovou formu o průměru 18 cm.) Nechte zcela vychladnout.
4. Připravte krém – vyšlehejte máslo s cukrem a poté postupně přidávejte tvaroh (vše o pokojové teplotě). Na korpus rovnoměrně potřete hladký krém. Nechte asi hodinu chladit v lednici.
5. Nad horkou lázní připravte čokoládovou polevu z másla, hořké čokolády, mléka a mořské soli a polijte povrch krému. Nechte v chladu ztuhnout, servírujeme vychlazené a posypané hrubozrnnou mořskou solí.