Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Skořicový kringel by Romča

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 250ml mléka
  • 50g rozpuštěného másla
  • 4 lžíce cukru
  • 600g hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • 1vejce
  • špetka soli

Náplň:

  • 9 PL cukru
  • 3 PL skořice
  • 100g másla - (rozpuštěné)
Postup přípravy:
  1. Do mísy odvážíme mouku a uděláme si důlek do kterého vlijeme odměřené množství vlažného mléka. Do mléka přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vejce, rozpuštěné máslo a špetku soli. Zaděláme těsto, které se nelepí a pořádně vypracujeme, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.
  2. Po vykynutí di vyválíme velikánskou tenkou placku. Vyvaluji přímo na kuchyňské lince. Potom potřeme rozpuštěným máslem posypeme cukrem a skořicí.
  3. Zamotáme jako na štrůdl a překrojíme podélně po celé délce a zamotáme dva díly do sebe a spojíme do kruhu.
  4. Pečeme na plechu vyložený pečícím papírem nebo podložkou na pečení. Doba pečení je zhruba 40 min na 160 v horkovzdušné troubě. Ale každý se řiďte raději podle sebe a své trouby jak jste zvyklé.
  5. Věnec je opravdu velký, pokud nejste velká rodina upravte si dávkování na polovinu.
  6. Tento kringel je takové obrovský zamotaný trdelník a je nejlepší ještě teplý. Když ho jíme druhý den, nahříváme ho v mikrovlnce. Někdo ho má ale raději vychladlý.
  7. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Citrónová bábovka s hruškami

Citrónová bábovka s hruškami

Obrázek Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany

Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany

TOPlist