Hledat
Filtry
Zavřít

Muzeum gastronomie - Praha

Muzea zabývající se historií gastronomie jsou novinkou a doposud jich po světě není mnoho.

  • I naše země zatím čekala na přehlednou sbírku informací o historii kuchařského umění a pohostinství u nás. Neomezujeme se na prezentaci sbírek artefaktů tradičním muzejním způsobem, ale vytváříme prostor, ve kterém poutavým způsobem představujeme široké veřejnosti historii vztahu člověka k přípravě pokrmů a jejich konzumaci od doby domestikace ohně až po současnost.
  • Posláním Muzea gastronomie je přístupnou prožitkovou formou vzdělávat veřejnost v oblasti zdravé a chutné výživy, ve schopnosti ocenit kvalitu pokrmů a nápojů, a povýšit tak akt stravování na kulturní zážitek.
  • PŘÍSLOVÍ ZE STARÉHO ŘECKA - Polovina toho, co sníme, nás udržuje při životě, druhá polovina živí lékaře.
  • BUDOUCÍ MISTŘI KUCHAŘI - Z návštěvy muzea si odnesete - pod budete chtít -  i takovéto upomínky - můžete si tu své ratolesti vyfotit v kuchařském
  • ZÁBAVA PRO MENŠÍ I VĚTŠÍ DĚTI - HLEDEJ MYŠKU KUCHAŘINKU!
  • V expozici v přízemí je schováno 8 myšek s kuchařskou čepicí, kdo je najde, dostane sladkou odměnu! A V prvním patře je ještě jedna velká ale bez čepice!
  • Expozice oslovuje i děti. Ty se mohou zblízkapodívat na názorné obrázky ze života pravěkých lidí a zvířat - i z nyní tak oblíbené doby ledové - od známého malíře Zdeňka Baláka, pokračovatele Zdeňka Buriana. Nejen děti ocení kouzlo starých i novějších kuchyněk pro panenky, které jsou vystaveny jak v originálech, tak na obrázcích. Nechybí ani panenka Barbie jako kuchařka. Větší děti se mohou seznámit s kuchyní a stolováním ze světoznámé učebnice J. A. Komenského Orbis Pictus ze 17. stol.

Více informací na oficiálním webu muzea

  

Muzea zabývající se historií gastronomie jsou novinkou a doposud jich po světě není mnoho.

  • I naše země zatím čekala na přehlednou sbírku informací o historii kuchařského umění a pohostinství u nás. Neomezujeme se na prezentaci sbírek artefaktů tradičním muzejním způsobem, ale vytváříme prostor, ve kterém poutavým způsobem představujeme široké veřejnosti historii vztahu člověka k přípravě pokrmů a jejich konzumaci od doby domestikace ohně až po současnost.
  • Posláním Muzea gastronomie je přístupnou prožitkovou formou vzdělávat veřejnost v oblasti zdravé a chutné výživy, ve schopnosti ocenit kvalitu pokrmů a nápojů, a povýšit tak akt stravování na kulturní zážitek.
  • PŘÍSLOVÍ ZE STARÉHO ŘECKA - Polovina toho, co sníme, nás udržuje při životě, druhá polovina živí lékaře.
  • BUDOUCÍ MISTŘI KUCHAŘI - Z návštěvy muzea si odnesete - pod budete chtít -  i takovéto upomínky - můžete si tu své ratolesti vyfotit v kuchařském
  • ZÁBAVA PRO MENŠÍ I VĚTŠÍ DĚTI - HLEDEJ MYŠKU KUCHAŘINKU!
  • V expozici v přízemí je schováno 8 myšek s kuchařskou čepicí, kdo je najde, dostane sladkou odměnu! A V prvním patře je ještě jedna velká ale bez čepice!
  • Expozice oslovuje i děti. Ty se mohou zblízkapodívat na názorné obrázky ze života pravěkých lidí a zvířat - i z nyní tak oblíbené doby ledové - od známého malíře Zdeňka Baláka, pokračovatele Zdeňka Buriana. Nejen děti ocení kouzlo starých i novějších kuchyněk pro panenky, které jsou vystaveny jak v originálech, tak na obrázcích. Nechybí ani panenka Barbie jako kuchařka. Větší děti se mohou seznámit s kuchyní a stolováním ze světoznámé učebnice J. A. Komenského Orbis Pictus ze 17. stol.

Více informací na oficiálním webu muzea