Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

5.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Drobenka

  • 450 g polohrubé mouky
  • 200 g másla
  • 1 vanilkový cukru
  • 180 g cukru krupice
  • 1 lžička prášku do pečiva

Tvarohová náplň

  • 80 ml mléka
  • 500 g tvarohu (tučný ve vaničce)
  • 1 vejce
  • 130 g cukru moučka
  • 500 g borůvek (nebo směs drobného ovoce s vyšším podílem sladkého druhu)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Zapneme troubu na 180° (horkovzduch na 160°C) , hluboký plech (30 x 40 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Necháme povolit máslo na drobenku. Pak přisypeme oba cukry a mouku smíchanou s prášekem do pečiva. Rukou vypracujeme drobenku, která netvoří příliš žmolků (má velký podíl mouky a je poměrně sypká).

Do mísy vložíme všechny ingredience na tvarohovou vrstvu a metličkou rozmícháme do hladka.

Omyjeme a odstopkujeme ovoce.

Na dno plechu dáme 2/3 drobenky a vyrovnáme, aby všude byla stejná vrstva. Posypeme ovocem tak, aby ovoce zakrývalo celou plochu těsta. Na ovoce nalijeme tvarohovou náplň a stěrkou jí rovnoměrně rozetřeme opět po celé ploše plechu. Náplň proteče kolem ovoce a v podstatě se s ním spojí do jedné vrstvy. Nahoru rozdělíme zbytek drobenky a vložíme do rozpálené trouby.

Pečeme 50 - 60 minut do zlatova. 

Autor receptu Marcela - Pradobroty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Drobenka

  • 450 g polohrubé mouky
  • 200 g másla
  • 1 vanilkový cukru
  • 180 g cukru krupice
  • 1 lžička prášku do pečiva

Tvarohová náplň

  • 80 ml mléka
  • 500 g tvarohu (tučný ve vaničce)
  • 1 vejce
  • 130 g cukru moučka
  • 500 g borůvek (nebo směs drobného ovoce s vyšším podílem sladkého druhu)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Zapneme troubu na 180° (horkovzduch na 160°C) , hluboký plech (30 x 40 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Necháme povolit máslo na drobenku. Pak přisypeme oba cukry a mouku smíchanou s prášekem do pečiva. Rukou vypracujeme drobenku, která netvoří příliš žmolků (má velký podíl mouky a je poměrně sypká).

Do mísy vložíme všechny ingredience na tvarohovou vrstvu a metličkou rozmícháme do hladka.

Omyjeme a odstopkujeme ovoce.

Na dno plechu dáme 2/3 drobenky a vyrovnáme, aby všude byla stejná vrstva. Posypeme ovocem tak, aby ovoce zakrývalo celou plochu těsta. Na ovoce nalijeme tvarohovou náplň a stěrkou jí rovnoměrně rozetřeme opět po celé ploše plechu. Náplň proteče kolem ovoce a v podstatě se s ním spojí do jedné vrstvy. Nahoru rozdělíme zbytek drobenky a vložíme do rozpálené trouby.

Pečeme 50 - 60 minut do zlatova. 

Autor receptu Marcela - Pradobroty