Banánový dort
Potřebné přísady:Dort:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 hrnku nesoleného másla
- 1 hrnek bílého krystalového cukru
- 1/2 hrnku hnědého cukru
- 2 vejce
- vyškrábaný vnitřek jedné vanilky, nebo 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 hrnek rozmačkaných banánů (2 velké nebo 3 střední banány)
- 1/2 hrnku plnotučné zakysané smetany
Ledová poleva
- 170g smetanového sýru (mascarpone), pokojová teplota
- 4 lžíce (1/4 hrnku) nesolené máslo, pokojová teplota
- 2 hrnky moučkového cukru
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička citronové šťávy
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 175 ° C. Ve středně velké míse rozšlehejte společně mouku, jedlou sodu, skořici a sůl.
- Našlehejte máslo a cukr. Přidejte jedno vejce. Přimíchejte vanilku a namačkané banány.
- Vmíchejte polovinu mouky, pak zakysanou smetanu, potom druhou polovinu mouky.
- Rozetřete těsto rovnoměrně na vymazaný pekáč 25x40cm. Pečeme při 175 ° C po dobu 20 minut, nebo dokud pěkně nezhnědne. Po dopečení nehte zcela vychladit, než budete dávat polevu.
- Chcete-li polevu, smíchejte všechny ingredience elektrickým mixérem. Pokud je poleva příliš tuhá, přidejte lžičku nebo dvě vody. Rozetřete polevu rovnoměrně na dort.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuElise
Mohlo by se Vám líbit