Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Potřebné přísady:

Drobenka

  • 450 g polohrubé mouky
  • 200 g másla
  • 1 vanilkový cukru
  • 180 g cukru krupice
  • 1 lžička prášku do pečiva

Tvarohová náplň

  • 80 ml mléka
  • 500 g tvarohu (tučný ve vaničce)
  • 1 vejce
  • 130 g cukru moučka
  • 500 g borůvek (nebo směs drobného ovoce s vyšším podílem sladkého druhu)
Postup přípravy:
  1. Zapneme troubu na 180° (horkovzduch na 160°C) , hluboký plech (30 x 40 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  2. Necháme povolit máslo na drobenku. Pak přisypeme oba cukry a mouku smíchanou s prášekem do pečiva. Rukou vypracujeme drobenku, která netvoří příliš žmolků (má velký podíl mouky a je poměrně sypká).
  3. Do mísy vložíme všechny ingredience na tvarohovou vrstvu a metličkou rozmícháme do hladka.
  4. Omyjeme a odstopkujeme ovoce.
  5. Na dno plechu dáme 2/3 drobenky a vyrovnáme, aby všude byla stejná vrstva. Posypeme ovocem tak, aby ovoce zakrývalo celou plochu těsta. Na ovoce nalijeme tvarohovou náplň a stěrkou jí rovnoměrně rozetřeme opět po celé ploše plechu. Náplň proteče kolem ovoce a v podstatě se s ním spojí do jedné vrstvy. Nahoru rozdělíme zbytek drobenky a vložíme do rozpálené trouby.
  6. Pečeme 50 - 60 minut do zlatova.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Luxusní nadýchané tvarohové šátečky

Luxusní nadýchané tvarohové šátečky

Obrázek Tříbarevný čokoládový koláč

Tříbarevný čokoládový koláč

Obrázek Kakaová buchta bez vajec a mléka

Kakaová buchta bez vajec a mléka

Obrázek Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

Obrázek Tvarohový koláč se skořicí a mandlemi

Tvarohový koláč se skořicí a mandlemi

Obrázek Jablečná buchta s čokoládovou polevou

Jablečná buchta s čokoládovou polevou

TOPlist