Hledat
Filters

Clafoutis s jablky

Potřebné přísady:
  • 600g oloupaná a pokrájené jablka
  • 100g cukr moučka
  • 60g máslo
  • 1 kávová lžička skořice
  • 250ml mléka
  • 75cl rumu
  • 3ks vejce
  • 1ks vanilkový cukr
  • 2/3 hrnku hladké mouky
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, formu na koláč si vymažeme. Jablka rozkrájíme na tenké měsíčky. Na pánev dáme máslo a jablka na něm opečeme. Pánev si dáme na stranu a jablka v ní posypeme 2/3 cukru, skořicí a přelijeme rumem - vše promícháme a přikryjeme pokličkou, necháme cca 30 minut macerovat.
  2. V míse smícháme vejce, vanilkový cukr, mléko, zbytek cukru, špetku soli a postupně zašleháváme předem prosátou hladkou mouku. Jablíčka z pánve slijeme do těsta, šťávu vmícháme dovnitř. Dno formy si vyložíme polovinou plátků jablíček, vlijeme těsto a zbylá jablíčka dáme navrch a lehce je vtlačíme do těsta.
  3. Pečeme dozlatova zhruba 45 minut. Po upečení posypeme moučkových cukrem a podáváme. Tento moučníky se podává nejlépe ihned, dokud je krásně teplý.
  4. Clafoutis - čteme klafuty :-) Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist