Search
Filters
Close

Clafoutis s jablky

Ingredience

  • 600g oloupaná a pokrájené jablka
  • 100g cukr moučka
  • 60g máslo
  • 1 kávová lžička skořice
  • 250ml mléka
  • 75cl rumu
  • 3ks vejce
  • 1ks vanilkový cukr
  • 2/3 hrnku hladké mouky
  • špetka soli

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, formu na koláč si vymažeme. Jablka rozkrájíme na tenké měsíčky. Na pánev dáme máslo a jablka na něm opečeme. Pánev si dáme na stranu a jablka v ní posypeme 2/3 cukru, skořicí a přelijeme rumem - vše promícháme a přikryjeme pokličkou, necháme cca 30 minut macerovat.

V míse smícháme vejce, vanilkový cukr, mléko, zbytek cukru, špetku soli a postupně zašleháváme předem prosátou hladkou mouku. Jablíčka z pánve slijeme do těsta, šťávu vmícháme dovnitř. Dno formy si vyložíme polovinou plátků jablíček, vlijeme těsto a zbylá jablíčka dáme navrch a lehce je vtlačíme do těsta.

Pečeme dozlatova zhruba 45 minut. Po upečení posypeme moučkových cukrem a podáváme. Tento moučníky se podává nejlépe ihned, dokud je krásně teplý.

Clafoutis - čteme klafuty :-) Dobrou chuť

Autor receptu Romča

Ingredience

  • 600g oloupaná a pokrájené jablka
  • 100g cukr moučka
  • 60g máslo
  • 1 kávová lžička skořice
  • 250ml mléka
  • 75cl rumu
  • 3ks vejce
  • 1ks vanilkový cukr
  • 2/3 hrnku hladké mouky
  • špetka soli

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, formu na koláč si vymažeme. Jablka rozkrájíme na tenké měsíčky. Na pánev dáme máslo a jablka na něm opečeme. Pánev si dáme na stranu a jablka v ní posypeme 2/3 cukru, skořicí a přelijeme rumem - vše promícháme a přikryjeme pokličkou, necháme cca 30 minut macerovat.

V míse smícháme vejce, vanilkový cukr, mléko, zbytek cukru, špetku soli a postupně zašleháváme předem prosátou hladkou mouku. Jablíčka z pánve slijeme do těsta, šťávu vmícháme dovnitř. Dno formy si vyložíme polovinou plátků jablíček, vlijeme těsto a zbylá jablíčka dáme navrch a lehce je vtlačíme do těsta.

Pečeme dozlatova zhruba 45 minut. Po upečení posypeme moučkových cukrem a podáváme. Tento moučníky se podává nejlépe ihned, dokud je krásně teplý.

Clafoutis - čteme klafuty :-) Dobrou chuť

Autor receptu Romča