Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Domácí rohlíčky od Michaely

Potřebné přísady:
  • 10g kmín
  • 25g droždí
  • 2 lžíce máslo
  • 250ml mléko
  • 250 ml polohrubá mouka
  • špetka soli
  • tuk na vymazání plechu1 vejce na potření
  • 1 žloutek
Postup přípravy:
  1. Z kvasnic, poloviny vlažného mléka, cukru a 1 lžíce mouky připravíme kvásek. K osolené mouce přidáme žloutek, vykynuty kvásek, zbyle mléko a vlahé rozpuštěné máslo.Vypracujeme tužší těsto a zpracováváme je tak dlouho, až se na povrchu tvoří puchýře. Těsto necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučněném vále obdélník silný asi 5 mm.Rozdělíme jej na trojúhelníky a ty srolujeme vždy od širší strany ke špičce. Rohlíky můžeme ohnout do tvaru podkovy. Klademe je na tukem vymazaný plech a necháme je ještě chvilku vykynout..Pak je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubší solí a kmínem nebo mákem, každý podle své chuti. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.
  2. Dobrou chuť !!!
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Obrázek Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

TOPlist