Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Slaná podkova

Potřebné přísady:

Na kvásek:

  • 200ml vlažného mléka
  • kostičku cukru
  • špetičku soli
  • pytlíček sušených kvasnic

Na těsto:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 žloutky
  • 150g rozpuštěného másla
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžičku soli
Postup přípravy:
  1. Jde o slané pečivo z kynutého těsta.
  2. Pokud Vám zůstalo např. od Silvestra hodně zbytku různých druhu sýrů i šunky, salámu. V tomto receptu vše můžete zužitkovat a pochutnat si na dobrém, doma upečeném slaném pečivu.
  3. Recept není složitý, můžeme zapojit svou fantazii i chuťové pohárky, nechat si pohrát s různými chutěmi, použít i jemně nakrájenou papriku, zelenou nať petrželky, nebo jen tak přidat stroužek rozetřeného česneku se špetičkou soli.
  4. První si připravíme kvásek.
  5. Až nám kvásek vzejde přilejeme ho do mísy, ve které jsme si připravili ingredience na těsto.
  6. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme tak 45 minut vykynout.
  7. Nachystáme si mezi kynutím různé sýry, salámy, šunku, zkrátka to, s čím budeme chtít mít podkovu. Můžeme všechno buď na hrubém struhadle rozestrouhat, nebo jen mít plátky. Po vykynutí těsto na pomoučeném vále rozválíme a poklademe sýrem a vším ostatním….
  8. Srolujeme, jako když děláme štrúdl, vytvarujeme do podkovy, nožem nakrajujeme kraje do tvaru trojúhelníku, necháme chvíli ještě odpočinout, pak potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem a dáme péct do trouby na 30 -40 minut/180 stupňů, záleží podle výkonu trouby.
  9. Přejeme dobrou chuť
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Obrázek Máslový toustový chléb by Romča

Máslový toustový chléb by Romča

Obrázek Pšeničný kváskový chléb by Romča

Pšeničný kváskový chléb by Romča

TOPlist