Search
Filters
Close

Mrkvový chléb s ořechy

Ingredience

  • 150g celozrnná mouka
  • 350g hladká mouka - používám Pernerku
  • 300ml bílého řeckého jogurtu
  • 150ml kravského mléka - nepoužívat odstředěné
  • 150g nastrouhaná mrkev
  • Hrst vlašské ořechy
  • 2 kávové lžičky sody
  • 1 kávová lžička soli

Postup přípravy

Ořechy nasucho osmahneme na pánvi a dáme bokem. Mouky, sodu, sůl, promícháme s přidáme jogurt a přiléváme mléko tak, aby nám vzniklo těsto, které lepí. Takto připravené těsto vyklopíme na pomoučněný vál s rukama vypracujeme kouli, kterou přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Nožem vytlačíme mřížku s pečeme cca 30 minut cca na 200-230 stupňů v předehřáté troubě.

Autor receptu Romča a Martina

Ingredience

  • 150g celozrnná mouka
  • 350g hladká mouka - používám Pernerku
  • 300ml bílého řeckého jogurtu
  • 150ml kravského mléka - nepoužívat odstředěné
  • 150g nastrouhaná mrkev
  • Hrst vlašské ořechy
  • 2 kávové lžičky sody
  • 1 kávová lžička soli

Postup přípravy

Ořechy nasucho osmahneme na pánvi a dáme bokem. Mouky, sodu, sůl, promícháme s přidáme jogurt a přiléváme mléko tak, aby nám vzniklo těsto, které lepí. Takto připravené těsto vyklopíme na pomoučněný vál s rukama vypracujeme kouli, kterou přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Nožem vytlačíme mřížku s pečeme cca 30 minut cca na 200-230 stupňů v předehřáté troubě.

Autor receptu Romča a Martina