Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Vatikánský chléb štěstí

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Základní těsto na vatikánský chléb 

Do sklenice smícháme : 

  • 50 g hladké celozrné pšeničné mouky 
  • 50 ml vody 

promícháme a přikryjeme igelitovým sáčkem. Neutahujeme, položíme na sklenici a vidličkou propíchneme. A necháme stát při pokojové teplotě. 

Po 24 hodinách uvidíme první bublinky. 

Přidáme: 

  • 25 g hladké celozrné pšeničné mouky 
  • 25 ml vody a opět promícháme. 

Když vidíme, že se kvásek zvedá a jsou v něm bublinky což je asi za tři hodiny po přidání mouky a vody pokračujeme dál a přidáme: 

  • 120 g polohrubé mouky 
  • 120 g mléka 
  • 110 g cukru písek a opět zamícháme. 

Za dalších 24 hodin se začneme o těsto starat stejně, jako když jsme ho dostali. 

Poznámka na závěr:

Vatikánský chléb nemůžete tvořit sama a ani byste ho neměla vyhledávat. Princip je v tom, že první díl vždy musíte dostat.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Základní těsto na vatikánský chléb 

Do sklenice smícháme : 

  • 50 g hladké celozrné pšeničné mouky 
  • 50 ml vody 

promícháme a přikryjeme igelitovým sáčkem. Neutahujeme, položíme na sklenici a vidličkou propíchneme. A necháme stát při pokojové teplotě. 

Po 24 hodinách uvidíme první bublinky. 

Přidáme: 

  • 25 g hladké celozrné pšeničné mouky 
  • 25 ml vody a opět promícháme. 

Když vidíme, že se kvásek zvedá a jsou v něm bublinky což je asi za tři hodiny po přidání mouky a vody pokračujeme dál a přidáme: 

  • 120 g polohrubé mouky 
  • 120 g mléka 
  • 110 g cukru písek a opět zamícháme. 

Za dalších 24 hodin se začneme o těsto starat stejně, jako když jsme ho dostali. 

Poznámka na závěr:

Vatikánský chléb nemůžete tvořit sama a ani byste ho neměla vyhledávat. Princip je v tom, že první díl vždy musíte dostat.