Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Kváskový žitný chléb

Potřebné přísady:
  • 250g žitné mouky
  • 300g kvásku mám ho ze žitné mouky
  • 250g pohanková mouka
  • sůl
  • kmín
  • přidávám slunečnicová semínka a ty na půl hodky namáčím do vody
Postup přípravy:
  1. Chléb mi kyne celý den nebot bydlím v kamené chalupě a teploty se hodně mění, pak nahřeji pekáč 20 minut na 230°C, vložím chleba a peču na 200°C 30 minut přiklopený. Pak 15min odklopený 190°C mažu žloutkem a sypu nějakými semínky nebo vločkami.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ptáčci z loupákového těsta

Ptáčci z loupákového těsta

Obrázek Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Obrázek Vynikající karásky od Staňky

Vynikající karásky od Staňky

Obrázek Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Obrázek Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

TOPlist