Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Koblihy s pudinkem

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 300g polohr.mouky
  • 42g droždí
  • 300ml mléka
  • špetka soli
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 3PL rumu
  • 100g másla (nebo Hery)
  • 8 žloutků
  • Na smažení: olej + ubrousky na odsátí přebytečného tuku
  • Na naplnění: uvařený hustý vanilkový pudink (500ml mléka, 2 van. pudink. prášky, 50g moučkového cukru, lžíce rumu. Uvaříme pudink, necháme zcela zchladnout. Během chladnutí občas zamícháme, aby se na povrchu nevytvořil škraloup.)
  • Na posypání moučkový cukr
Postup přípravy:
  1. Do ohřátého mléka rozdrobíme droždí, lžíci cukru a mouky a metličkou rozmícháme, necháme vzejít kvásek. Do proseté, osolené mouky dáme kvásek a necháme ho nasáknout. Pak přidáme zbytek cukru a rum. Nakonec rozšleháme žloutky s tukem a vmícháme do těsta. Necháme v klidu na teplém místě kynout tak hodinu. Těsto rozválíme na tloušťku cca 1 cm a sklenicí vykrajujeme kolečka. Na 1 prázdné kolečko dáme náplňa dalším prázdným kolečkem přikryjeme. Konce pořádně přimákčneme.
  2. Necháme ještě chvilku kynout a pak necháme na pánvičce rozehřát olej a koblihy osmažíme z obou stran dozlatova. Z usmažených koblih odsajeme přebytečný tuk ubrouskem a pocukrujeme.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Obrázek Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Obrázek Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

Obrázek Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Obrázek Nadýchané bylinkové houstičky

Nadýchané bylinkové houstičky

TOPlist