Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Křečové žíly podle Hanky

Potřebné přísady:
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka pepře
  • 370 - 400 g hladké mouky (podle velikosti vejce, tuku v sýru)
  • 150 g nastrouhaného sýra Eidam
  • 2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru
Postup přípravy:
  1. Těsto vyválíme ,rozkrájíme rádelkem na proužky, klademe na každý proužek těsta anglickou slaninu. Zamotáme jako jednoduchý copánek, na konci stlačíme.Naklademe na plech, necháme znova nakynout cca 30min pod utěrkou, po té mašlujeme vajíčkem sypeme kmínem.Pečeme na 170 stup. cca 20-25 min dle trouby.Vyndáme až jsou zlatavé.Pozor nevysušit
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Obrázek Tvarohová vánočka bez kynutí

Tvarohová vánočka bez kynutí

TOPlist