Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Máslový toustový chléb by Romča

Potřebné přísady:
  • 750g hladká mouka
  • 450ml vlažná voda
  • 50g rozpuštěné máslo
  • 1ks droždí v sáčku nebo 30g čerstvé
  • 10-15g sůl
Postup přípravy:
  1. Na dno pekárny nalijeme vodu, přidáme sušené droždí -(pokud máme droždí čerstvé - rozdrobíme droždí do vlažné vody a necháme nejdřív vzejít kvásek)
  2. Přidáme mouku, sůl a rozpuštěné máslo a už vše necháme na pekárně. Já peču na program expres - váha 1250g a volbu Kůrka už každý jak má rád.
  3. Pokud nemáte pekárnu, uděláme si kvásek a to tak, že do vlažné vody rozdrobíme droždí a promícháme. Počkám až kvásek vzejde, mezitím si promícháme mouku se solí a máslo necháme změknout a přidáme so mísy k mouce. Vlijeme vzešlý kvásek a vařečkou nebo v robotu vypracujeme hladké těsto a dáme kynout. těsto zdvojnásobí svůj objem. Formu na chlebíček vymažeme máslem nebo olejem.
  4. Pečeme na 170 stupňů - já mám horkovzdusnoj troubu a zhruba tak 35 minut, ale každý podle své trouby. Každá trouba peče jinak.
Pečivo

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Obrázek Bulky - bez sýra - nízkosacharidové - keto

Bulky - bez sýra - nízkosacharidové - keto

TOPlist