Search
Filters
Close

Máslový toustový chléb by Romča

Address K Parku 268,251 01 Nupaky

Ingredience

  • 750g hladká mouka
  • 450ml vlažná voda
  • 50g rozpuštěné máslo
  • 1ks droždí v sáčku nebo 30g čerstvé
  • 10-15g sůl

Postup přípravy

Na dno pekárny nalijeme vodu, přidáme sušené droždí -(pokud máme droždí čerstvé - rozdrobíme droždí do vlažné vody a necháme nejdřív vzejít kvásek)

Přidáme mouku, sůl a rozpuštěné máslo a už vše necháme na pekárně. Já peču na program expres - váha 1250g a volbu Kůrka už každý jak má rád.

Pokud nemáte pekárnu, uděláme si kvásek a to tak, že do vlažné vody rozdrobíme droždí a promícháme. Počkám až kvásek vzejde, mezitím si promícháme mouku se solí a máslo necháme změknout a přidáme so mísy k mouce. Vlijeme vzešlý kvásek a vařečkou nebo v robotu vypracujeme hladké těsto a dáme kynout. těsto zdvojnásobí svůj objem. Formu na chlebíček vymažeme máslem nebo olejem.

Pečeme na 170 stupňů - já mám horkovzdusnoj troubu a zhruba tak 35 minut, ale každý podle své trouby. Každá trouba peče jinak.

Autor receptu Romča

Ingredience

  • 750g hladká mouka
  • 450ml vlažná voda
  • 50g rozpuštěné máslo
  • 1ks droždí v sáčku nebo 30g čerstvé
  • 10-15g sůl

Postup přípravy

Na dno pekárny nalijeme vodu, přidáme sušené droždí -(pokud máme droždí čerstvé - rozdrobíme droždí do vlažné vody a necháme nejdřív vzejít kvásek)

Přidáme mouku, sůl a rozpuštěné máslo a už vše necháme na pekárně. Já peču na program expres - váha 1250g a volbu Kůrka už každý jak má rád.

Pokud nemáte pekárnu, uděláme si kvásek a to tak, že do vlažné vody rozdrobíme droždí a promícháme. Počkám až kvásek vzejde, mezitím si promícháme mouku se solí a máslo necháme změknout a přidáme so mísy k mouce. Vlijeme vzešlý kvásek a vařečkou nebo v robotu vypracujeme hladké těsto a dáme kynout. těsto zdvojnásobí svůj objem. Formu na chlebíček vymažeme máslem nebo olejem.

Pečeme na 170 stupňů - já mám horkovzdusnoj troubu a zhruba tak 35 minut, ale každý podle své trouby. Každá trouba peče jinak.

Autor receptu Romča