Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Nadýchané bylinkové houstičky

Potřebné přísady:
  • 2ks žloutky
  • lžička cukru do kvásku
  • třetinku kostky droždí
  • 200g hladké mouky
  • špetka soli
  • 100ml teplého mléka
  • 30g měkkého másla
  • 2 lžíce majonézy
  • hrst sekaného špenát
Postup přípravy:
  1. 2ks žloutky
  2. lžička cukru do kvásku
  3. třetinku kostky droždí
  4. 200g hladké mouky
  5. špetka soli
  6. 100ml teplého mléka
  7. 30g měkkého másla
  8. 2 lžíce majonézy
  9. hrst sekaného špenátu
  10. Z části mléka, cukru droždí a lžíce mouky necháme vzejít omládek,. Žloutky,měkké máslo,majonézu, sůl , špenát a zbytek mléka vymícháme do kašičky,přidáme omládek a po lžících přimícháváme mouku,..podle potřeby můžeme i přidat, těsto by mělo být jemné, ne tuhé. Uděláme bochánek, dáme ne plech s papírem nebo folií, roztáhneme do všech stran , zakryjeme a necháme necelou hodinku kynout. Po vykynutí kartou nakrojíme hoistička, já jich udělala 9, a pomažeme remuládou z lžíce majonézy, lžíce olivového oleje, lžíce zakysané smetany a lžíce pažitky,.a ještě posypeme pažitkou…..pečeme na 180 do zlatova. Po vytažení trochu potřu slanou vodou. Jsou velmi jemné, nadýchané a moc dobré,..
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kváskový chléb pečený v pekárně  by Romča

Kváskový chléb pečený v pekárně by Romča

Obrázek Vynikající karásky od Staňky

Vynikající karásky od Staňky

Obrázek Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Obrázek Bulky - bez sýra - nízkosacharidové - keto

Bulky - bez sýra - nízkosacharidové - keto

TOPlist