Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Sladké rohlíky

Potřebné přísady:
  • 250 ml mléka
  • 3 žloutky
  • 1 dcl oleje
  • 100 g cukru
  • 600 g hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička soli
Postup přípravy:
  1. Těsto si dělám v pekárně, ale jde zadělat i klasickým způsobem. Program TĚSTO.Péct na pečícím papíru.
  2. Po vykynutí tvořit rohlíčky ,potřít rozšlehaným žloutkem a posypat mákem.Nechat ještě na plechu 15 minut kynout a pak dát do rozehřáté trouby asi na 10 minut péct dozlatova, záleží podle trouby.
  3. Autotr receptu Petra Šinorová
Pečivo

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Obrázek Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Obrázek Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Obrázek Rohlíky - bílé tukové - klasika

Rohlíky - bílé tukové - klasika

TOPlist