500g hladké mouky ( nebo 400g hladké mouky a 100g celozrnné pšeničné mouky)
25g čerstvého droždí
Náplň:
250g balkánského sýra
120-150g bílého jogurtu nebo zakysané smetany
1 vejce
trochu hladké mouky
Dále:
1 žloutek na potření a semínka
Postup přípravy:
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto-já vše vložila do domácí pekárny a nechala těsto vypracovat. Během kynutí těsta si připravíme náplň:sýr rozdrobíme, smícháme s jogurtem nebo zakys.smetanou, vejcem a je-li potřeba, přimícháme špetku mouky pro zahuštění.
Po 30 minutách kynutí je těsto připravené k dalšímu zpracování.
Vykynuté těsto rozválíme na čtverec silný cca 1cm.Rozkrájíme ho na čtverce cca 15x15cm, rozdělíme na ně náplň a složíme protilehlé rohy přes sebe.Hotové naplněné kousky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem,potřeme je rozšlehaným žloutkem (či celým vejcem) a posypeme semínky. Vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme do zlatova při 190°C 20-25minut.