Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 250ml vlažné vody
  • 1lžička soli
  • 1lžička cukru,
  • 500g hladké mouky ( nebo 400g hladké mouky a 100g celozrnné pšeničné mouky)
  • 25g čerstvého droždí

Náplň:

  • 250g balkánského sýra
  • 120-150g bílého jogurtu nebo zakysané smetany
  • 1 vejce
  • trochu hladké mouky

Dále:

  • 1 žloutek na potření a semínka
Postup přípravy:
  1. Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto-já vše vložila do domácí pekárny a nechala těsto vypracovat. Během kynutí těsta si připravíme náplň:sýr rozdrobíme, smícháme s jogurtem nebo zakys.smetanou, vejcem a je-li potřeba, přimícháme špetku mouky pro zahuštění.
  2. Po 30 minutách kynutí je těsto připravené k dalšímu zpracování.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na čtverec silný cca 1cm.Rozkrájíme ho na čtverce cca 15x15cm, rozdělíme na ně náplň a složíme protilehlé rohy přes sebe.Hotové naplněné kousky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem,potřeme je rozšlehaným žloutkem (či celým vejcem) a posypeme semínky. Vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme do zlatova při 190°C 20-25minut.
  4. Se zeleninovým salátem je to skvělá bašta.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Cheese biscotti with leek and cranberries

Cheese biscotti with leek and cranberries

Obrázek Máslový toustový chléb by Romča

Máslový toustový chléb by Romča

Obrázek Kváskový chléb pšeničný - vynikající

Kváskový chléb pšeničný - vynikající

TOPlist