Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Chleba podle Evičky

Potřebné přísady:
  • 3 HR hl mouky (já dávám 1 HR tmavě chlebové a 2HR žitné)
  • 1 a 1/2 HR vody
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 2 lžíce kmínu (já dávám celý, ale může být drcený)
Postup přípravy:
  1. Zaděláme těsto a necháme 8-12hod kynout (já nechávám přes noc), troubu rozpálíme na 250C a vložíme do ní pekáč i s víkem. Asi po 10min do pekáče dáme těsto, stáhněme troubu na 230C a zaklopené pečeme 30min, potom odklopíme a dopečeme asi 15min, potřeme vodou a necháme na mřížce chladnout (do těsta, nebo návrh lze přidat různá semínka, já dávám dovnitř slunečnicová).
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hořčicový chléb v domácí pekárně

Hořčicový chléb v domácí pekárně

Obrázek Skořicové rohlíky alias trdelníky

Skořicové rohlíky alias trdelníky

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Obrázek Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

Obrázek Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Chléb z psyllia se sýrem by Romča

TOPlist