Search
Filters
Close

Špaldové houstičky

Ingredience

  • 250g hladké špaldové mouky
  • 250g obyč.hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky krystalu
  • 30g čerstvého droždí
  • 1 vejce
  • 250ml vlažného mléka
  • 100ml oleje
  • 1 vejce na potření

Postup přípravy

Do mísy vsypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Rozmícháme tekutinu s droždím v důlku s troškou mouky a necháme vzejít kvásek. Když začne bublat, přidáme olej, vejce a sůl, vše promícháme a utvoříme hladké těsto. Nenecháváme kynout!!! Ihned tvarujeme houstičky a ukládáme na plech s pečícím papírem, necháme pod igelitem asi 15 minut kynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme podle chuti a zásob ve spíži a pečeme asi 25 minut na 180 stupňů.

Doporučuji také navštívit můj fb profil viz. odkaz

Autor receptu Danula Vašíčková

Ingredience

  • 250g hladké špaldové mouky
  • 250g obyč.hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky krystalu
  • 30g čerstvého droždí
  • 1 vejce
  • 250ml vlažného mléka
  • 100ml oleje
  • 1 vejce na potření

Postup přípravy

Do mísy vsypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Rozmícháme tekutinu s droždím v důlku s troškou mouky a necháme vzejít kvásek. Když začne bublat, přidáme olej, vejce a sůl, vše promícháme a utvoříme hladké těsto. Nenecháváme kynout!!! Ihned tvarujeme houstičky a ukládáme na plech s pečícím papírem, necháme pod igelitem asi 15 minut kynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme podle chuti a zásob ve spíži a pečeme asi 25 minut na 180 stupňů.

Doporučuji také navštívit můj fb profil viz. odkaz

Autor receptu Danula Vašíčková