Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Dvoubarevné rohlíčky se spirálou

Potřebné přísady:
  • 280-300ml vlahé vody
  • 350g polohrubé mouky
  • 300g hladké mouky
  • 100g celozrnné pšeničné mouky
  • 42g droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1-1,5 lžičky soli
  • 50-80ml oleje
  • 3-4 lžíce jemných ovesných vloček
  • 1 lžíce lněného semínka
  • vejce na potření
  • 1-2 lžičky mleté sladké papriky a 1 lžíce oleje
Postup přípravy:
  1. Všechny suroviny kromě posledních dvou dáme do pekárny a necháme vypracovat těsto.
  2. Až je těsto vymíchané, vyndáme je z pekárny a na vále odkrojíme třetinu těsta.
  3. Menší část těsta vrátíme do pekárny, přidáme papriku a olej, znovu zapneme míchání a necháme zpracovávat, až se paprika i olej do těsta pořádně zapracují. Obě části těsta necháme nakynout.
  4. Nejdřív vyválíme světlé těsto na placku…, měla by být tenčí, ale nemusí být.
  5. Pak vyválíme i barevné, barevnou placku položíme na světlou. Pak je spolu spojíme lehkým převálením válečkem a nakrájíme na dílky, které srolujeme do rohlíčků.
  6. Před vložením do vyhřáté trouby potřeme rozšlehaným vejcem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ořechové řezy- levné a rychlé

Ořechové řezy- levné a rychlé

Obrázek Rybízový koláč s vlašskými ořechy

Rybízový koláč s vlašskými ořechy

Obrázek Limonádová bábovka z mého dětství

Limonádová bábovka z mého dětství

Obrázek Pařížský dort s banány nebo broskví

Pařížský dort s banány nebo broskví

Obrázek Třené mandlové buchty  - recept z roku 1935

Třené mandlové buchty - recept z roku 1935

Obrázek Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany

Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany

TOPlist