Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kakaová roláda

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 6 vajec
  • 6 lžic cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • lžička jedlé sody
  • 6 lžic polohrubé mouky

Krém:

  • 200ml mléka
  • lžíce polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 kostka másla
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžíce kakaa.
Postup přípravy:
  1. Těsto: Žloutky s cukrem šleháme cca 10 minut na nejvyšší obrátky do bílé pěny, pak postupně přidáváme sodu, kakao, mouku a pořádně zamícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C.Upečené těsto přeložíme na čistou utěrkou, stáhneme papír a opatrně stočíme do rolády.
  3. Krém: V mléku si rozmícháme mouku, kakao, vejce a uvaříme hustou kaši, kterou dáme vychladit. Kaši pak rozdělíme na 2 části.
  4. Do jedné části přidáme 2 vanilkové cukry a 125g másla a vyšleháme do krému. Do druhé části dáme 3 lžíce cukru, 125g másla a kakao, vyšleháme do krému. Po vychladnutí těsto potřeme bílou náplní, pak hnědou, trochu hnědé náplně si necháme na povrch rolády po stočení. Naplněnou roládu stočíme a necháme ztuhnout v chladničce. Podle fantazie můžete ozdobit.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Višňové řezy s tvarohovým krémem

Višňové řezy s tvarohovým krémem

Obrázek Melounky - sušenky podle Marušky

Melounky - sušenky podle Marušky

Obrázek Torta alla menta - Mátový dort

Torta alla menta - Mátový dort

Obrázek Kefírová buchta - hrníčková

Kefírová buchta - hrníčková

Obrázek Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

TOPlist