Nepečené čokoládové válečky s ořechy
Potřebné přísady:
- 200 g opražených mandlí se slupkou
- 100 g rozdrcených sušenek typu máslových
- 50 g rozpuštěného másla
- 2 vrchovaté lžíce lískooříškového krému
- 200 g kvalitní mléčné čokolády (lze i hořká dle chuti)
- Trochu čokolády navíc na závěrečné ozdobení
- Pistácie nebo jiná dekorace (volitelně)
Postup přípravy:
- Nasyp mandle na plech a nech je zezlátnout v troubě předehřáté na 200 °C. Trvá to asi 10 minut, občas je promíchej, aby se nespálily.
- Po vychladnutí je lehce nasekej (ne úplně na prášek). Přidej k nim rozdrcené sušenky, máslo a krém. Vše promíchej, dokud nevznikne soudržná hmota.
- Vytvaruj z hmoty stejně velké válečky nebo šištičky. Dej je na chvíli do lednice, aby zpevnily.
- Rozpusť čokoládu a každý váleček do ní ponoř. Přebytečnou čokoládu setři a polož je na pečicí papír.
- Dej je na 10 minut do ledničky nebo na 5 minut do mrazáku, aby čokoláda ztuhla.
- Nakonec můžeš povrch dozdobit tenkým proužkem čokolády a trochou nasekaných ořechů nebo pistácií na konce.
- Skladuj v uzavřené dóze v lednici.
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit