Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Nepečené čokoládové válečky s ořechy

Potřebné přísady:
  • 200 g opražených mandlí se slupkou
  • 100 g rozdrcených sušenek typu máslových
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 2 vrchovaté lžíce lískooříškového krému
  • 200 g kvalitní mléčné čokolády (lze i hořká dle chuti)
  • Trochu čokolády navíc na závěrečné ozdobení
  • Pistácie nebo jiná dekorace (volitelně)
Postup přípravy:
  1. Nasyp mandle na plech a nech je zezlátnout v troubě předehřáté na 200 °C. Trvá to asi 10 minut, občas je promíchej, aby se nespálily.
  2. Po vychladnutí je lehce nasekej (ne úplně na prášek). Přidej k nim rozdrcené sušenky, máslo a krém. Vše promíchej, dokud nevznikne soudržná hmota.
  3. Vytvaruj z hmoty stejně velké válečky nebo šištičky. Dej je na chvíli do lednice, aby zpevnily.
  4. Rozpusť čokoládu a každý váleček do ní ponoř. Přebytečnou čokoládu setři a polož je na pečicí papír.
  5. Dej je na 10 minut do ledničky nebo na 5 minut do mrazáku, aby čokoláda ztuhla.
  6. Nakonec můžeš povrch dozdobit tenkým proužkem čokolády a trochou nasekaných ořechů nebo pistácií na konce.
  7. Skladuj v uzavřené dóze v lednici.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šlehačkové rohlíčky - fantastické

Šlehačkové rohlíčky - fantastické

Obrázek Rolky z toustového chleba podle Romanky

Rolky z toustového chleba podle Romanky

Obrázek Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Obrázek Meruňkový koláč se smetanovou pěnou a ořechovým sněhem

Meruňkový koláč se smetanovou pěnou a ořechovým sněhem

Obrázek Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

TOPlist