Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Nepravý medovník - fofrovka a vynikající

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 150g másla
  • 1 vejce
  • 150g cukru
  • 8 lžic medu
  • 370g hladké mouky
  • prášek do pečiva

Krém:

  • 1 obyčejné Salko
  • 2 zakysané smetany
  • 1 ztužovač za studena
  • cca 150g drobečků z těsta
Postup přípravy:
  1. Jsou pro všechny, kteří milují moučníky z medu -jsou vynikající, měkké a naprosto žrací. Měla jsem co dělat, abych alespoň nějaké vyfotila… Není to klasický medovník, proto je k jídlu hned a není potřeba ho nechávat ulehávat.
  2. Rozpustíme máslo a smícháme s medem, vejcem a cukrem. Nakonec přidáme mouku s prdopečem. Nejraději vytvaruji rukou a pak dovyválím rovnou na plechu malým válečkem. Toto těsto je na malý plech. Pečeme při 170°C asi 15 minut. Odkrojíme okraje a později použije do těsta a na ozdobu.
  3. Když se těsto peče, připravíme si krém. Smícháme zakysanou smetanu a obyčejné Salko. Pak se přidají drobečky a promíchá se.Připravíme si podle návodu ztužovač za studena (do 100ml vody zašleháme pytlík ztužovače) a ihned nalijeme do krému. Může se použít i želatina v plátkách, ale s tím víc práce. Nějaké drobečky si nechte na ozdobu!
  4. Krém se natře na placku. Zbytek drobečků s těsta smícháme s rozdrcenými oříšky a nasypeme na krém. Dáme ztuhnout do ledničky alespoň na 2 hodiny.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pudinkové řezy s polevou ze zakysanky

Pudinkové řezy s polevou ze zakysanky

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Tvarohové buchty od babičky Marušky

Tvarohové buchty od babičky Marušky

Obrázek Čokoládový řez podle paní Jany

Čokoládový řez podle paní Jany

TOPlist