Zaděláme si kvásek a to tak, že dáme do vlažného mléka droždí a přidáme trochu cukru, promícháme a necháme 6-10 minut stát. Ostatní suroviny dáme do mísy, pozor máslo musí být pokojové teploty. Přidáme vzešlý kvásek a v robotu nebo ručně vařečkou vypracujeme hladké těsto. Posypeme trochou hladké mouky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.
Náplň
Tvaroh smícháme s vejcem a cukrem, důkladně promícháme. Rebarboru oloupeme a pokrájíme na drobná kolečka, přidáme do směsi tvarohu s promícháme.
Žmolenka
Mouku, cukr a máslo dáme do nádoby a rukama žmouláme tak dlouho dokud se nám nevytvoří drobenka.
Vykynuté těsto rukama rozprostřeme po vymazané formě nebo plechu tak, aby kraje byli o něco vyšší než zbytek. Připravenou náplň rovnoměrně rozprostřeme na koláč. Nakonec posypeme podle chuti žmolenkou a pečeme 30-40 minut na cca 170 stupňů.