Search
Filters
Close

Koláč s hruškami a ořechy z listového těsta

Ingredience

  • linecké těsto
  • máslo
  • ořechy
  • hrušky
  • skořice
  • cukr
  • cukr moučka

Postup přípravy

Linecké těsto vyválíme a rozdělíme na dvě části. Formu vymažeme máslem a jeden díl těsta vložíme do formy a rukama vytvarujeme do krajů. Hrušky pokrájíme na širší plátky, poskádáme do formy, posypeme skořicí a cukrem a přidáme na kousky pokrájené máslo a nakonec přidáme ořechy. Druhý díl těsta vyválíme, vykrojíme do kruhu podle talíře a vykrajovátky vykrojíme požadovaný vzor. Plát přendáme do koláčové formy a po stranách lehce přitlačíme. Vykrojené tvary přilepíme na koláč a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů dozlatova. Necháme vychladnout a posypeme cukrem moučka. Dobrou chuť

Autor receptu Romča

Ingredience

  • linecké těsto
  • máslo
  • ořechy
  • hrušky
  • skořice
  • cukr
  • cukr moučka

Postup přípravy

Linecké těsto vyválíme a rozdělíme na dvě části. Formu vymažeme máslem a jeden díl těsta vložíme do formy a rukama vytvarujeme do krajů. Hrušky pokrájíme na širší plátky, poskádáme do formy, posypeme skořicí a cukrem a přidáme na kousky pokrájené máslo a nakonec přidáme ořechy. Druhý díl těsta vyválíme, vykrojíme do kruhu podle talíře a vykrajovátky vykrojíme požadovaný vzor. Plát přendáme do koláčové formy a po stranách lehce přitlačíme. Vykrojené tvary přilepíme na koláč a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů dozlatova. Necháme vychladnout a posypeme cukrem moučka. Dobrou chuť

Autor receptu Romča