Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Buchty Honzovky by Romča

4.8 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 500g polohrubé mouky
  • 2dl mléka
  • 100g cukru
  • 2 žloutky
  • 50g másla
  • 30g čerstvého droždí
  • špetka soli
  • máslo na vymazání pekáčku a pomaštění buchet
  • hladká mouka na vál

Plnka:

  • Tvaroh
  • Žloutek
  • Cukr moučka
  • Rozinky

POSTUP PŘÍPRAVY:

Droždí rodrobíme do hrnečku, přidáme trochu cukru a zalijeme vlažným mlékem. Promícháme a necháme vzejít kvásek.

Mouku odvážíme a prosijeme do mísy, máslo rozpustíme a necháme trošku vychladnout. Do mouky si zatím přidáme cukr a žloutky a vzešlý kvásek a nakonec přidáme rozpuštěné máslo a špetičku soli.

Zaděláme těsto, pěkně hněteme vařečkou alespoň deset minut, aby se nám pěkně propracovalo a dělalo bubliny.

Těsto si můžete také zadělat v domácí pekárně, tam je potřeba dodržet pravidlo - vše tekuté naspod a sypké až pak.

Máme zaděláno a pokud jsme pracovali pěkně po staru - ručně - posypeme těsto hladkou moukou a dáme na teplé místo kynout.

VKynuté těsto vyklopíme na vál a propracujeme rukama.

Ukrajujeme kousky z kterých tvoříme placicku, kterou plníme plnkou. Plnku si vybereme podle chuti, tvarohovou s rozinkami, jablečnou, povidla, makovou, ořechovou. Prostě podle toho jak kdo má rád.

Pekáček si vymažeme máslem, někdo používá olej a buchty skládáme vedle sebe a pomažěe rozpuštěným máslem. Moje babička potírala i mlékem během pečení. Někdo zase upřednostní žloutek. Nechám na Vás a zvyku který máte a vyhovuje Vám nejlépe.

Po upečení necháme buchty potřeme rozpuštěným máslem s troškou rumu a vychladnout. Potom dáme na talíř a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Já dělala tvarohové a tak přidám recept na plnku.

Tvaroh si rozmícháme v misce s cukrem, žloutkem a cukrem moučka a přidáme rozinky. Takto připravenou plnkou plníme buchty.

Dobrou chuť přeji

Autor receptu Romča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 500g polohrubé mouky
  • 2dl mléka
  • 100g cukru
  • 2 žloutky
  • 50g másla
  • 30g čerstvého droždí
  • špetka soli
  • máslo na vymazání pekáčku a pomaštění buchet
  • hladká mouka na vál

Plnka:

  • Tvaroh
  • Žloutek
  • Cukr moučka
  • Rozinky

POSTUP PŘÍPRAVY:

Droždí rodrobíme do hrnečku, přidáme trochu cukru a zalijeme vlažným mlékem. Promícháme a necháme vzejít kvásek.

Mouku odvážíme a prosijeme do mísy, máslo rozpustíme a necháme trošku vychladnout. Do mouky si zatím přidáme cukr a žloutky a vzešlý kvásek a nakonec přidáme rozpuštěné máslo a špetičku soli.

Zaděláme těsto, pěkně hněteme vařečkou alespoň deset minut, aby se nám pěkně propracovalo a dělalo bubliny.

Těsto si můžete také zadělat v domácí pekárně, tam je potřeba dodržet pravidlo - vše tekuté naspod a sypké až pak.

Máme zaděláno a pokud jsme pracovali pěkně po staru - ručně - posypeme těsto hladkou moukou a dáme na teplé místo kynout.

VKynuté těsto vyklopíme na vál a propracujeme rukama.

Ukrajujeme kousky z kterých tvoříme placicku, kterou plníme plnkou. Plnku si vybereme podle chuti, tvarohovou s rozinkami, jablečnou, povidla, makovou, ořechovou. Prostě podle toho jak kdo má rád.

Pekáček si vymažeme máslem, někdo používá olej a buchty skládáme vedle sebe a pomažěe rozpuštěným máslem. Moje babička potírala i mlékem během pečení. Někdo zase upřednostní žloutek. Nechám na Vás a zvyku který máte a vyhovuje Vám nejlépe.

Po upečení necháme buchty potřeme rozpuštěným máslem s troškou rumu a vychladnout. Potom dáme na talíř a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Já dělala tvarohové a tak přidám recept na plnku.

Tvaroh si rozmícháme v misce s cukrem, žloutkem a cukrem moučka a přidáme rozinky. Takto připravenou plnkou plníme buchty.

Dobrou chuť přeji

Autor receptu Romča