Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Cukroví pečené - nepečené

4.7 3
  • 1.těsto: 150g mletých ořechů, 135 g práškového cukru, 60g másla, 1,5 lžíce rumu, 40g kakaa

  • 2.těsto: 150g práškového cukru, 150g kokosu, 2 vařené žloutky, 3 lžíce rumu, 40g másla, několik kapek vanilkové esence

Marmeláda, linecká kolečka ( pokud nemáme vlastní osvědčený recept, zkuste tento: 210g hladkémouky, 140g másla, 70g cukru, žloutek, kůra z citronu nebo lžíce citron. šťávy)

Všechny suroviny na obě těsta zpracujeme a dáme do lednice. Vypracujeme si i těsto na linecká kolečka. Postup práce je takový, že těsta natlačíme do formičky, vyklepneme a marmeládou lepíme na upečená linecká kolečka.

Na vypracování tvarů tedy budeme potřebovat nějaké formy. V originál receptu paní uvádí odměrku na kávu, jiná odměrku na Sunar nebo tu pastovou půlku od Kinder vajíčka. Tyto formičky se před každým natlačením těsta musí vysypat cukrem ( jak když děláte vosí hnízda), což mě přišlo trochu zdlouhavé a formička jako taková velká, takž jsem zvolila formu na led.Navíc už jsem nechtěla přidávat další cukr, když už je ho v receptu dost ( druhé bílé těsto jsem si upravila, protože v původním receptu bylo skoro půl kila cukru !!) Mám plastovou se silikonovým dnem, takže mi jde těsto dobře vyndat. Ze silikonové by to mělo jít také pěkně. Vnitřek od bonboniéry asi použít nepůjde, protože je měkký a vy budete potřebovat do formičky těsto natlačit. Takže vezmeme formu, natlačíme do ní kousek čokoládového těsta,pak zbytek bílého těsta, aby byla formička plná.Když jsem měla formu plnou, dala jsem ji na chvíli do mrazáku. Pak jsem vše vytlačila na prkénko a dala do lednice a formu znovu naplnila a postup s mrazákem opakovala, dokud jsem nezpracovala obě těsta. Když jsem měla hotovo, pustila jsem se do pečených lineckých koleček – ujistěte se, než použijete nějakou formu, že máte stejně velkou formičku na spodní kolečko. Já jsem měla celkem asi 60 kousků cukroví a tak půlka lineckého těsta mi zbyla. Ze zbytku si můžete udělat lepené linecké

Když máte kolečka upečená, vezměte tvar z nepečeného těsta, ze spodní strany mázněte marmeládou a přilepte na linecké kolečko. Opět jsem dala ztuhnout do mrazáku a nechala si rozehřát čokoládovou polevu. Použila jsem tuto domácí

Cukroví jsem před máčením dala na chvíli do mrazáku, chtěla jsem, aby mě to na tom lineckém kolečku drželo, ale zase jsem to nechtěla nechávat odpočinout přes noc, aby mi nezměklo, protože jsem nevěděla, jak bych to pak máčela v té čokoládě. Takhle jsem to vzala za to kolečko ( jak když máčíte špičky ) rychle namočila a dávala zaschnout na alobal. Jak to bylo ledové z mrazáku, poleva rychle zasychala. Je to taková piplavá práce a chce to cvik. Necháme alespoň do druhého dne odležet v lednici.

Jak jsem psala, měla jsem kolem 60 kousků. Dělala jsem poloviční dávku, co byla v receptu, ale záleží na velikosti formy, do které budete těsto tlačit. Postup receptu jsem si upravila, aby se mi co nejlépe pracovalo a druhé těsto jsem si upravila kvůli poměru cukru i syrovým žloutkům.Já dala vařené, ale můžete je úplně vypustit a nahradit 2 lžícemi salka.

Autor receptu Aneta Vagalová

Autor originál neupraveného Marcela Rajdová

  • 1.těsto: 150g mletých ořechů, 135 g práškového cukru, 60g másla, 1,5 lžíce rumu, 40g kakaa

  • 2.těsto: 150g práškového cukru, 150g kokosu, 2 vařené žloutky, 3 lžíce rumu, 40g másla, několik kapek vanilkové esence

Marmeláda, linecká kolečka ( pokud nemáme vlastní osvědčený recept, zkuste tento: 210g hladkémouky, 140g másla, 70g cukru, žloutek, kůra z citronu nebo lžíce citron. šťávy)

Všechny suroviny na obě těsta zpracujeme a dáme do lednice. Vypracujeme si i těsto na linecká kolečka. Postup práce je takový, že těsta natlačíme do formičky, vyklepneme a marmeládou lepíme na upečená linecká kolečka.

Na vypracování tvarů tedy budeme potřebovat nějaké formy. V originál receptu paní uvádí odměrku na kávu, jiná odměrku na Sunar nebo tu pastovou půlku od Kinder vajíčka. Tyto formičky se před každým natlačením těsta musí vysypat cukrem ( jak když děláte vosí hnízda), což mě přišlo trochu zdlouhavé a formička jako taková velká, takž jsem zvolila formu na led.Navíc už jsem nechtěla přidávat další cukr, když už je ho v receptu dost ( druhé bílé těsto jsem si upravila, protože v původním receptu bylo skoro půl kila cukru !!) Mám plastovou se silikonovým dnem, takže mi jde těsto dobře vyndat. Ze silikonové by to mělo jít také pěkně. Vnitřek od bonboniéry asi použít nepůjde, protože je měkký a vy budete potřebovat do formičky těsto natlačit. Takže vezmeme formu, natlačíme do ní kousek čokoládového těsta,pak zbytek bílého těsta, aby byla formička plná.Když jsem měla formu plnou, dala jsem ji na chvíli do mrazáku. Pak jsem vše vytlačila na prkénko a dala do lednice a formu znovu naplnila a postup s mrazákem opakovala, dokud jsem nezpracovala obě těsta. Když jsem měla hotovo, pustila jsem se do pečených lineckých koleček – ujistěte se, než použijete nějakou formu, že máte stejně velkou formičku na spodní kolečko. Já jsem měla celkem asi 60 kousků cukroví a tak půlka lineckého těsta mi zbyla. Ze zbytku si můžete udělat lepené linecké

Když máte kolečka upečená, vezměte tvar z nepečeného těsta, ze spodní strany mázněte marmeládou a přilepte na linecké kolečko. Opět jsem dala ztuhnout do mrazáku a nechala si rozehřát čokoládovou polevu. Použila jsem tuto domácí

Cukroví jsem před máčením dala na chvíli do mrazáku, chtěla jsem, aby mě to na tom lineckém kolečku drželo, ale zase jsem to nechtěla nechávat odpočinout přes noc, aby mi nezměklo, protože jsem nevěděla, jak bych to pak máčela v té čokoládě. Takhle jsem to vzala za to kolečko ( jak když máčíte špičky ) rychle namočila a dávala zaschnout na alobal. Jak to bylo ledové z mrazáku, poleva rychle zasychala. Je to taková piplavá práce a chce to cvik. Necháme alespoň do druhého dne odležet v lednici.

Jak jsem psala, měla jsem kolem 60 kousků. Dělala jsem poloviční dávku, co byla v receptu, ale záleží na velikosti formy, do které budete těsto tlačit. Postup receptu jsem si upravila, aby se mi co nejlépe pracovalo a druhé těsto jsem si upravila kvůli poměru cukru i syrovým žloutkům.Já dala vařené, ale můžete je úplně vypustit a nahradit 2 lžícemi salka.

Autor receptu Aneta Vagalová

Autor originál neupraveného Marcela Rajdová