Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Domácí bagetky z bílé mouky by Romča

4.6 16

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na 4 kusy potřebujeme:

  • 5 hrnků hladké mouky
  • 2 hrnky vlažné vody
  • kostku čerstvého droždí
  • špetku cukru
  • špetku soli

POSTUP PŘÍPRAVY:

Tyto bagetky jsou nesmírně jednoduché a na jejich přípravě opravdu nemáte co pokazit.

Do mísy dáme mouku a uděláme důlek kam rozdrobíme čsrstvé droždí, šlo by nahradit sušeným, ale já mám ráda klasiku a tak když to není nutnost nepoužívám. Na droždí dáme maličko curku a zalijeme teplejší vodou a necháme vzejít kvásek. No a pokračujeme dál.

Když nám vzejde kvásek přidáme někam bokem špetku soli a z těsta vypracujeme nejdříve vařečkou, následně rukama hladké těsto, které se nelepí. Také máte možnost pokud používáte droždí sušené zadělat těsto v domácí pekárně. Příprava ale není nijak namáhaví ani klasickým způsobem našich babiček a já to dělám postraru, protože je to mimo jiné v tomto případě verze rychlejší. Bochánek uložíme do mísy a dáme na teplé místo kynout, přikryjeme utěrkou. Cca po půl hodince máme nakynuto a rozdělíme na 4 díly a vyválíme bagetky a dáme na plech s podložkou nebo vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme opět cca 20 min kynout. Na bagetky uděláme takové zářezy, aby jsme to měli pěkné, potřeme a dáme péct.

Pečeme na cca 220 stupňů 20 minut, ale neřiďte se tím a raději každý poslouchejte svojí paní troubu :-) Kdo chce bagetky jen dvě udělá poloviční dávku a je to :-)

Dobrou chuť

Autor receptu Romča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na 4 kusy potřebujeme:

  • 5 hrnků hladké mouky
  • 2 hrnky vlažné vody
  • kostku čerstvého droždí
  • špetku cukru
  • špetku soli

POSTUP PŘÍPRAVY:

Tyto bagetky jsou nesmírně jednoduché a na jejich přípravě opravdu nemáte co pokazit.

Do mísy dáme mouku a uděláme důlek kam rozdrobíme čsrstvé droždí, šlo by nahradit sušeným, ale já mám ráda klasiku a tak když to není nutnost nepoužívám. Na droždí dáme maličko curku a zalijeme teplejší vodou a necháme vzejít kvásek. No a pokračujeme dál.

Když nám vzejde kvásek přidáme někam bokem špetku soli a z těsta vypracujeme nejdříve vařečkou, následně rukama hladké těsto, které se nelepí. Také máte možnost pokud používáte droždí sušené zadělat těsto v domácí pekárně. Příprava ale není nijak namáhaví ani klasickým způsobem našich babiček a já to dělám postraru, protože je to mimo jiné v tomto případě verze rychlejší. Bochánek uložíme do mísy a dáme na teplé místo kynout, přikryjeme utěrkou. Cca po půl hodince máme nakynuto a rozdělíme na 4 díly a vyválíme bagetky a dáme na plech s podložkou nebo vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme opět cca 20 min kynout. Na bagetky uděláme takové zářezy, aby jsme to měli pěkné, potřeme a dáme péct.

Pečeme na cca 220 stupňů 20 minut, ale neřiďte se tím a raději každý poslouchejte svojí paní troubu :-) Kdo chce bagetky jen dvě udělá poloviční dávku a je to :-)

Dobrou chuť

Autor receptu Romča