Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Thajské fazolky

4.5 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

ingredience na 4 porce

  • 500 g fazolek
  • 2 menší cibule
  • 1 obří žampión
  • 1/2 balení uzeného tempehu
  • cca 300 g jasmínové rýže
  • čerstvý kopr
  • zelená kari pasta
  • sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

Jedl jsem snědl jsem receptík :-)


Uvařit jasmínovou rýži v osolené vodě v poměru 1:2 přidali jsme krapítko kokosového oleje má pak krásnou jemnou chuť.
Fazolky zbavuji těch tvrdých konců a pak je nechám max 5 minut povařit ve vroucí vodě.


Zarestovala jsem cibulku s tempehem a jedním obřím žampiónem, přidala jsem 5 minut vařené fazolky a na jemno nakrájený kopr (ten jsem ještě uloupila na zahrádce)


Zalila jsem to zbytečkem kokosového mléka a omajdu nastavila kuzu (kuzu funguje jako škroby které se rozmýchávají ve vodě a zahušťují omajdy)
Dochuceno solí pepřem a hlavně zelenou kari pastou (asi dvě čajové lžičky) Já osobně bych ještě přidala citrón, ale ten doma nebil.


Nechte si chrochtat:-)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

ingredience na 4 porce

  • 500 g fazolek
  • 2 menší cibule
  • 1 obří žampión
  • 1/2 balení uzeného tempehu
  • cca 300 g jasmínové rýže
  • čerstvý kopr
  • zelená kari pasta
  • sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

Jedl jsem snědl jsem receptík :-)


Uvařit jasmínovou rýži v osolené vodě v poměru 1:2 přidali jsme krapítko kokosového oleje má pak krásnou jemnou chuť.
Fazolky zbavuji těch tvrdých konců a pak je nechám max 5 minut povařit ve vroucí vodě.


Zarestovala jsem cibulku s tempehem a jedním obřím žampiónem, přidala jsem 5 minut vařené fazolky a na jemno nakrájený kopr (ten jsem ještě uloupila na zahrádce)


Zalila jsem to zbytečkem kokosového mléka a omajdu nastavila kuzu (kuzu funguje jako škroby které se rozmýchávají ve vodě a zahušťují omajdy)
Dochuceno solí pepřem a hlavně zelenou kari pastou (asi dvě čajové lžičky) Já osobně bych ještě přidala citrón, ale ten doma nebil.


Nechte si chrochtat:-)