Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Francouzský jablkový koláč

4.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

1 1/4 šálky - 200g hladké mouky

1/2 šálku - 60g moučkový cukr

1/2 šálku - 125g margarín - kdo má raději máslo použije máslo nebo heru

2 lžíce mleté lněné semínko

2 lžíce studené vody

2-3 lžíce studeného kokosového mléko (nebo sójové sušené mléko)

Náplň:

jablka asi 5 kusů

2 lžičky citronové šťávy

lžíce margarínu nebo másla

polévková lžíce cukru

1/3 hrnečku meruňkového džemu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Promísíme mouku a cukr v míse. Margarín, nebo změklé máslo, rozdrobíme na drobky. Len dáme do vody a přidáme 2 lžíce kokosového mléka a mícháme. Přidáme do mouky.

Vypracujeme z nich hladké těsto a dáme na hodinu do lednice odpočinout. Po vyndání z lednice těsto vložíme do vymazané formy, přebytečné těsto navhchu eventuelně ořízněte a dno propícháme vidličkou. Na těsto dáme pečící papír nebo celofán a dáme na těsto fazole, aby se nám koláč nezvedal a pěkně držel tvar. Dáme korpus péct - cca 15- 20 minut, každý podle své trouby. Po této době sundáme fazole a pečeme ještě zhruba 5 minutek, dokud nám koláč nezezlátne.

Jablka nakrájíme na plátky a smícháme s cukrem, citronovou šťávou a dáme na plech a potřeme rozpuštěným margarínem. Pečeme dokud nezměknou a nezezlátnou. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí jablka rozložíme na koláč, vždy tak, že dáme vrstvu jablek a na ni jablečnou omáčku co nám vznikla při pečení jablek a lehce potíráme rozpuštěným margarínem. Takto naskládáme všechny jablka.

Meruňkový džem dáme na malou pánvičku a zlehka přivedeme k varu tak aby lehce bublala. Přecedíme nebo propasírujeme jak to nazvat marmeládu přes malé sítko a pat štětečkem potřeme marmeládou všechny jablka. Použijeme všechnu marmeládu co máme. necháme vychladnout a podáváme při pokojové teplotě.

Zdroj viz. odkaz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

1 1/4 šálky - 200g hladké mouky

1/2 šálku - 60g moučkový cukr

1/2 šálku - 125g margarín - kdo má raději máslo použije máslo nebo heru

2 lžíce mleté lněné semínko

2 lžíce studené vody

2-3 lžíce studeného kokosového mléko (nebo sójové sušené mléko)

Náplň:

jablka asi 5 kusů

2 lžičky citronové šťávy

lžíce margarínu nebo másla

polévková lžíce cukru

1/3 hrnečku meruňkového džemu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Promísíme mouku a cukr v míse. Margarín, nebo změklé máslo, rozdrobíme na drobky. Len dáme do vody a přidáme 2 lžíce kokosového mléka a mícháme. Přidáme do mouky.

Vypracujeme z nich hladké těsto a dáme na hodinu do lednice odpočinout. Po vyndání z lednice těsto vložíme do vymazané formy, přebytečné těsto navhchu eventuelně ořízněte a dno propícháme vidličkou. Na těsto dáme pečící papír nebo celofán a dáme na těsto fazole, aby se nám koláč nezvedal a pěkně držel tvar. Dáme korpus péct - cca 15- 20 minut, každý podle své trouby. Po této době sundáme fazole a pečeme ještě zhruba 5 minutek, dokud nám koláč nezezlátne.

Jablka nakrájíme na plátky a smícháme s cukrem, citronovou šťávou a dáme na plech a potřeme rozpuštěným margarínem. Pečeme dokud nezměknou a nezezlátnou. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí jablka rozložíme na koláč, vždy tak, že dáme vrstvu jablek a na ni jablečnou omáčku co nám vznikla při pečení jablek a lehce potíráme rozpuštěným margarínem. Takto naskládáme všechny jablka.

Meruňkový džem dáme na malou pánvičku a zlehka přivedeme k varu tak aby lehce bublala. Přecedíme nebo propasírujeme jak to nazvat marmeládu přes malé sítko a pat štětečkem potřeme marmeládou všechny jablka. Použijeme všechnu marmeládu co máme. necháme vychladnout a podáváme při pokojové teplotě.

Zdroj viz. odkaz