Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Jahodové řezy

3.7 6

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Piškot:

  • 160g cukr krupice
  • 4 vejce
  • 160 g polohrubé mouky
  • 4 lžíce oleje
  • Kakao

Další:

  • Marmeláda jahodová
  • Dětské piškoty
  • Vaječný likér
  • Jahody
  • Smetana ke šlehání
  • Tvaroh ve vaničce
  • 2 zakysané smetany
  • Cukr moučka + vanilkový
  • želatina a želatinové plátky

POSTUP PŘÍPRAVY:

Upečeme kakaový piškot a po vychladnutí potřeme marmeládou. Pokladame piškoty, pokapeme vaječným likérem. Mezi piškoty dáme kousky jahod.

Krém:

Vyšleháme zakysané smetany, tvaroh, jeden vanilkový cukr, 8 dkg cukru moučka a dvě lžíce citronové šťávy.

Zvlášť vyšleháme šlehačku a vmícháme do vyšlehaného krému. Přidáme 4 plátky želatiny (dle návody) a nalijeme na piškot.

Zakysané smetany, 1 tvaroh ve vaničce, 1 vanilkový cukr, 8 dkg cukru moučka vyšlehat, přidat 2 lžíce citrónové šťávy a vmíchat 1 ušlehanou šlehačku. Přidat 4 plátky želatiny (dle návodu). Nalít na piškot.Rozmixujeme cca 20dkg jahod, přidáme ¼ balíčku rozpuštěné práškové želatiny a nalijeme na smetanový krém. Ostrou špejlí uděláme krouživými pohyby duhování. Dáme do lednice a necháme do druhého dne ztuhnout

Autor receptu Karla Novotná

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Piškot:

  • 160g cukr krupice
  • 4 vejce
  • 160 g polohrubé mouky
  • 4 lžíce oleje
  • Kakao

Další:

  • Marmeláda jahodová
  • Dětské piškoty
  • Vaječný likér
  • Jahody
  • Smetana ke šlehání
  • Tvaroh ve vaničce
  • 2 zakysané smetany
  • Cukr moučka + vanilkový
  • želatina a želatinové plátky

POSTUP PŘÍPRAVY:

Upečeme kakaový piškot a po vychladnutí potřeme marmeládou. Pokladame piškoty, pokapeme vaječným likérem. Mezi piškoty dáme kousky jahod.

Krém:

Vyšleháme zakysané smetany, tvaroh, jeden vanilkový cukr, 8 dkg cukru moučka a dvě lžíce citronové šťávy.

Zvlášť vyšleháme šlehačku a vmícháme do vyšlehaného krému. Přidáme 4 plátky želatiny (dle návody) a nalijeme na piškot.

Zakysané smetany, 1 tvaroh ve vaničce, 1 vanilkový cukr, 8 dkg cukru moučka vyšlehat, přidat 2 lžíce citrónové šťávy a vmíchat 1 ušlehanou šlehačku. Přidat 4 plátky želatiny (dle návodu). Nalít na piškot.Rozmixujeme cca 20dkg jahod, přidáme ¼ balíčku rozpuštěné práškové želatiny a nalijeme na smetanový krém. Ostrou špejlí uděláme krouživými pohyby duhování. Dáme do lednice a necháme do druhého dne ztuhnout

Autor receptu Karla Novotná