Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Kuře s ořechovou nádivkou

3.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1 kuře
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce rozpuštěného másla

Na nádivku:

  • 4 rohlíky
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 2 vejce,
  • 50 g rozpuštěného vlahého másla,
  • půl hrnku nasekaných vlašských ořechů,
  • 4 stroužky česneku, hrst nasekané petrželky a pažitky, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

Troubu předehřejeme na 220 stupňů.

Na nádivku pokrájíme rohlíky na kostičky a dáme do mísy. Mléko našleháme se žloutky a máslem a touto směsí zalijeme rohlíky. Necháme chvíli stát, aby se rohlíky nasákly. Vmícháme ořechy, rozetřený česnek, petrželku a pažitku. Osolíme a opepříme. Z bílků uděláme sníh. Opatrně vmícháme do nádivky.

Nádivkou naplníme dobře omyté kuře, břišní dutinu i místo na prsou pod kůží. Spíchneme párátky a nohy k sobě svážeme provázkem. Kuře osolíme, opepříme a potřeme máslem.

Dáme do pekáčku a podlijeme vodou a dáme do trouby. Po 10-15 minutách teplotu snížíme na 180 stupňů. Pečeme další hodinu, přeléváme během pečení výpekem. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami.

Autor receptu Martina Vaněčková

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1 kuře
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce rozpuštěného másla

Na nádivku:

  • 4 rohlíky
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 2 vejce,
  • 50 g rozpuštěného vlahého másla,
  • půl hrnku nasekaných vlašských ořechů,
  • 4 stroužky česneku, hrst nasekané petrželky a pažitky, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

Troubu předehřejeme na 220 stupňů.

Na nádivku pokrájíme rohlíky na kostičky a dáme do mísy. Mléko našleháme se žloutky a máslem a touto směsí zalijeme rohlíky. Necháme chvíli stát, aby se rohlíky nasákly. Vmícháme ořechy, rozetřený česnek, petrželku a pažitku. Osolíme a opepříme. Z bílků uděláme sníh. Opatrně vmícháme do nádivky.

Nádivkou naplníme dobře omyté kuře, břišní dutinu i místo na prsou pod kůží. Spíchneme párátky a nohy k sobě svážeme provázkem. Kuře osolíme, opepříme a potřeme máslem.

Dáme do pekáčku a podlijeme vodou a dáme do trouby. Po 10-15 minutách teplotu snížíme na 180 stupňů. Pečeme další hodinu, přeléváme během pečení výpekem. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami.

Autor receptu Martina Vaněčková