Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

5.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 4 žloutky
  • 150g cukru moučka
  • 1kl vanilkoveho cukru
  • pár kapek citr.šťávy
  • olej na vymazání formiček

POSTUP PŘÍPRAVY:

Nejdřív si pořádně vymažu formičky olejem, chce to opravdu pořádně! (ja stříkala olejem ve spreji.

Pak si vyšlehám všechno dohromady do husté bílé pěny, musí to zvětšit objem. Cukr. pytlíkem stříkám těsto do formiček jen do půlky.. Do rozehřáté trouby na 150 dám plech s formičkama a peču dokud těsto nevyběhne, pak ztlumím na 90 a peču dokud nejsou tmavší kraje a jednu na zkoušku vyndám. Jde to vyndat krásně jen nehtem.

Pařížská šlehačka:

Den předem si svařim 500ml šlehačky se čtyřmi tyčinkami ledových kaštanů. po vychladnutí dám do lednice a ráno vyšlehám do tuha.

Autor receptu Hanka Soudná (FB Skupina)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 4 žloutky
  • 150g cukru moučka
  • 1kl vanilkoveho cukru
  • pár kapek citr.šťávy
  • olej na vymazání formiček

POSTUP PŘÍPRAVY:

Nejdřív si pořádně vymažu formičky olejem, chce to opravdu pořádně! (ja stříkala olejem ve spreji.

Pak si vyšlehám všechno dohromady do husté bílé pěny, musí to zvětšit objem. Cukr. pytlíkem stříkám těsto do formiček jen do půlky.. Do rozehřáté trouby na 150 dám plech s formičkama a peču dokud těsto nevyběhne, pak ztlumím na 90 a peču dokud nejsou tmavší kraje a jednu na zkoušku vyndám. Jde to vyndat krásně jen nehtem.

Pařížská šlehačka:

Den předem si svařim 500ml šlehačky se čtyřmi tyčinkami ledových kaštanů. po vychladnutí dám do lednice a ráno vyšlehám do tuha.

Autor receptu Hanka Soudná (FB Skupina)