Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Slané řezy dvou barev

4.0 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

cca 30 ks

Těsto:

  • 6 vajec
  • 6 lžic mouky
  • 3 lžíce vody
  • 3 lžíce mléka
  • lžička soli
  • prášek do pečiva

Na bílou pěnu:

  • 150 g sýru ricotta
  • 55 g strouhaného parmazánu
  • 100 g smetany
  • 13 g plátkové želatiny
  • 100 g šunky (lepší když je uzená) nakrájené na kousky
  • 200 g napůl vyšlehané šlehačky (bez cukru)
  • sůl, pepř

Na zelený krém:

  • 150 g špenátu
  • 20 g másla
  • 125 g plnotučného mléka
  • sůl, pepř
  • 9 g plátkové želatiny
  • 250 g napůl vyšlehané šlehačky

POSTUP PŘÍPRAVY:

Bílý krém:

Ohřát smetanu a rozpustíme v ní želatinu. přidáme zbylé suroviny mimo šlehačky. Tu nejdříve vyšleháme a teprve potom opatrně vmícháme do směsi.

Zelený krém:

Špenát na másle rozpustíme a přidáme mléko. Rozmixovat ručním mixérem a přidat změklou želatinu, aby se roztavila. a opět nakonec přidáme šlehačku.

Těsto.

Ze surovin vypracujeme těsto a upečeme na plechu. Poté necháme vychladnout. Rozdělíme na dva pláty a na jeden naneseme bílí krém, potom přiklopíme druhým plátem těsta a neneseme zelený. Navrchu podle sebe ozdobíme vidličkou.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

cca 30 ks

Těsto:

  • 6 vajec
  • 6 lžic mouky
  • 3 lžíce vody
  • 3 lžíce mléka
  • lžička soli
  • prášek do pečiva

Na bílou pěnu:

  • 150 g sýru ricotta
  • 55 g strouhaného parmazánu
  • 100 g smetany
  • 13 g plátkové želatiny
  • 100 g šunky (lepší když je uzená) nakrájené na kousky
  • 200 g napůl vyšlehané šlehačky (bez cukru)
  • sůl, pepř

Na zelený krém:

  • 150 g špenátu
  • 20 g másla
  • 125 g plnotučného mléka
  • sůl, pepř
  • 9 g plátkové želatiny
  • 250 g napůl vyšlehané šlehačky

POSTUP PŘÍPRAVY:

Bílý krém:

Ohřát smetanu a rozpustíme v ní želatinu. přidáme zbylé suroviny mimo šlehačky. Tu nejdříve vyšleháme a teprve potom opatrně vmícháme do směsi.

Zelený krém:

Špenát na másle rozpustíme a přidáme mléko. Rozmixovat ručním mixérem a přidat změklou želatinu, aby se roztavila. a opět nakonec přidáme šlehačku.

Těsto.

Ze surovin vypracujeme těsto a upečeme na plechu. Poté necháme vychladnout. Rozdělíme na dva pláty a na jeden naneseme bílí krém, potom přiklopíme druhým plátem těsta a neneseme zelený. Navrchu podle sebe ozdobíme vidličkou.