Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Šmakouní vánočka

Odlehčená verze bez lepku.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 200 g šmakouna s goji a brusinkami jemně nastrouhaného
  • 2 vejce (jeden žloutek na potření)
  • půl hrnku namletých bezlepkových vloček
  • 1 hrnek opražených slunečnicových semínek namletých
  • 100 g másla
  • půl hrnku namletého kokosu
  • půl hrnku kukuřičné mouky hladké
  • 1 vanička tvarohu
  • suchralóza
  • 1 kypřící prášek bez fosfátů
  • kandovaná kůra pomerančová nedoslazená
  • rozinky
  • citrónová kůra
  • vanilka
  • mandle na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vymyslela jsem pro Vás chuťově naprosto vyladěnou vánočku.

🔵Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Suché suroviny promícháme a pak přidáme mokré. Vypracujeme kompaktní těsto a pak dle našich zvyklostí motáme. Potřeme žloutkem, posypeme mandlemi a pečeme cca 40 minut.

💡 Pokud se těsto trhá, přidáme trošku mouky.

Autor receptu Tichovy dobroty

Odlehčená verze bez lepku.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 200 g šmakouna s goji a brusinkami jemně nastrouhaného
  • 2 vejce (jeden žloutek na potření)
  • půl hrnku namletých bezlepkových vloček
  • 1 hrnek opražených slunečnicových semínek namletých
  • 100 g másla
  • půl hrnku namletého kokosu
  • půl hrnku kukuřičné mouky hladké
  • 1 vanička tvarohu
  • suchralóza
  • 1 kypřící prášek bez fosfátů
  • kandovaná kůra pomerančová nedoslazená
  • rozinky
  • citrónová kůra
  • vanilka
  • mandle na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vymyslela jsem pro Vás chuťově naprosto vyladěnou vánočku.

🔵Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Suché suroviny promícháme a pak přidáme mokré. Vypracujeme kompaktní těsto a pak dle našich zvyklostí motáme. Potřeme žloutkem, posypeme mandlemi a pečeme cca 40 minut.

💡 Pokud se těsto trhá, přidáme trošku mouky.

Autor receptu Tichovy dobroty