Hledat
Filters

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Potřebné přísady:
  • 2ks smetana - (menší kalíšek)
  • 1ks cibule
  • čerstvé pokrájené hříbky
  • mouka hladká
  • trocha vody nebo vývaru
  • máslo
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • lahůdkové droždí - lze vynechat
Postup přípravy:
  1. Hříbky očistíme a nakrájíme, stejně tak si nakrájíme cibuli. Do kastrolu dáme máslo a na něj dáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme hříbky, osolíme a okmínujeme. Mícháme zhruba pět minut, zaprášíme moukou a promícháme. Podlijeme trochou vody a přidáme smetanu, necháme provařit. Dochutíme solí a lahůdkovým kořením a máme hotovo. Podávat můžeme s těstovinami tagliatelle nebo houskovým knedlíkem.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Zobrazit detail Pórková polévka s knedlíčky
Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Zobrazit detail Rychlá hrášková polévka se šunkou
Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

3.754
Zobrazit detail Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky
Obrázek Lilková polévka s parmezánem a krutony

Lilková polévka s parmezánem a krutony

23
Zobrazit detail Lilková polévka s parmezánem a krutony
Obrázek Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Zobrazit detail Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi
Obrázek Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Zobrazit detail Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany
TOPlist