Hledat
Filters

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Potřebné přísady:
  • 3 kuřecí hřbety
  • 2 mrkve
  • 3 řapíky celeru
  • 2 petržele
  • 1 cibule
  • hrst petrželky
  • 4 kuličky černého pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • sůl

Na knedlíčky:

  • 3 vejce
  • 5 lžic oleje
  • 1 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • sůl
  • cibule
  • petrželka
Postup přípravy:
  1. Nejdříve si připravíme vývar. Do velkého kastrolu dáme kuřecí hřbety, cibuli i se slupkou, 1 mrkev a 1 petržel vcelku, 1 řapík celeru (můžeme dát i kousek pórku a česnek), sůl, bobkový list a kuličky pepře a nového koření. Zalijeme vodou a vaříme asi hodinu. Při vaření sbíráme pěnu z povrchu.
  2. Po hodině přecedíme. Do polévky dáme pokrájenou kořenovou zeleninu na kostičku. U řapíkatého celeru musíme odstranit vlákna a pokrájet ho. Také přidáme do polévky a vaříme 20 minut.
  3. Mezitím obereme kuřecí hřbety. Maso dáváme do sekacího strojku, přidáme k němu nasekanou zelenou petrželku a osmaženou drobně nasekanou cibulku. Vše spolu rozmixujeme na pastu.
  4. Připravíme si těsto na knedlíčky. Vejce vyšleháme s olejem v misce. Do druhé misky dáme mouku se solí. Postupně k mouce přiléváme vaječnou směs. Mícháme rukou. Vzniklé těsto rozválíme na válu a vykrajujeme malou skleničkou kolečka. Na vrch každého dáme kousek kuřecí pasty a kolečko přeložíme na půl. Stiskneme k sobě a konce půlkolečka zavineme k sobě. Vložíme do vroucí polévky. Po vyplutí na hladinu vaříme ještě 5 minut.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist