Hledat
Filters

Špaldové houstičky

Potřebné přísady:
  • 250g hladké špaldové mouky
  • 250g obyč.hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky krystalu
  • 30g čerstvého droždí
  • 1 vejce
  • 250ml vlažného mléka
  • 100ml oleje
  • 1 vejce na potření
Postup přípravy:
  1. Do mísy vsypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Rozmícháme tekutinu s droždím v důlku s troškou mouky a necháme vzejít kvásek. Když začne bublat, přidáme olej, vejce a sůl, vše promícháme a utvoříme hladké těsto. Nenecháváme kynout!!! Ihned tvarujeme houstičky a ukládáme na plech s pečícím papírem, necháme pod igelitem asi 15 minut kynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme podle chuti a zásob ve spíži a pečeme asi 25 minut na 180 stupňů.
  2. Doporučuji také navštívit můj fb profil viz. odkaz
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hořčicový chléb v domácí pekárně

Hořčicový chléb v domácí pekárně

Zobrazit detail Hořčicový chléb v domácí pekárně
Obrázek Skořicové rohlíky alias trdelníky

Skořicové rohlíky alias trdelníky

53
Zobrazit detail Skořicové rohlíky alias trdelníky
Obrázek Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

4.25
Zobrazit detail Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)
Obrázek Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

51
Zobrazit detail Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča
Obrázek Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

53
Zobrazit detail Domácí chléb s Lievito Madre by Romča
Obrázek Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Zobrazit detail Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany
TOPlist