Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Ančovičkové koláčiky

Potřebné přísady:

1 balenie lístkového cesta, 1 konzerva/pohárik ančovičkových rezov, 1 vajíčko, sezam/hrubozrnná soľ

Postup přípravy:
  1. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,3-0,4 cm a vykrojíme z neho kolieska (pri formičke s priemerom 5 cm som vykrojila 36 koliesok).
  2. Na polovičné množstvo koliesok položíme polovicu ančovičky. Rozhabarkujeme vajíčko a natrieme okraje koliesok. Kladieme vždy dve kolieska na seba a okraje stlačením pomocou vidličky spojíme.
  3. Povrch zlepených koliesok potrieme vajíčkom a posypeme sezamom alebo hrubozrnnou soľou. Koláčiky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo len opláchnutý studenou vodou. Pečieme pri teplote 210 C asi 10 až 15 minút na druhej priečke rúry odspodu.
  4. Namiesto ančovičiek môžeme plniť aj sardelovými rezmi.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Karamelové košíčky s ořechovou náplní

Karamelové košíčky s ořechovou náplní

Obrázek Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Obrázek Velikonoční beránek podle Radky

Velikonoční beránek podle Radky

Obrázek Taštičky s višňovou náplní

Taštičky s višňovou náplní

Obrázek Kakaová buchta bez vajec a mléka

Kakaová buchta bez vajec a mléka

TOPlist