Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Ančovičkové koláčiky

Potřebné přísady:

1 balenie lístkového cesta, 1 konzerva/pohárik ančovičkových rezov, 1 vajíčko, sezam/hrubozrnná soľ

Postup přípravy:
  1. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,3-0,4 cm a vykrojíme z neho kolieska (pri formičke s priemerom 5 cm som vykrojila 36 koliesok).
  2. Na polovičné množstvo koliesok položíme polovicu ančovičky. Rozhabarkujeme vajíčko a natrieme okraje koliesok. Kladieme vždy dve kolieska na seba a okraje stlačením pomocou vidličky spojíme.
  3. Povrch zlepených koliesok potrieme vajíčkom a posypeme sezamom alebo hrubozrnnou soľou. Koláčiky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo len opláchnutý studenou vodou. Pečieme pri teplote 210 C asi 10 až 15 minút na druhej priečke rúry odspodu.
  4. Namiesto ančovičiek môžeme plniť aj sardelovými rezmi.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Medové řezy - lepší než medovník

Medové řezy - lepší než medovník

Obrázek Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

Obrázek Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

TOPlist