Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Batátový čoko dort

Potřebné přísady:
  • 750 g batátů
  • 4 vrchovaté pl kokosového oleje
  • 5 pl kakaa
  • 1 pl vanilkového extraktu
  • 1 pl prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 pl rýžového sirupu
  • 3 pl datlového sirupu
  • 1 pl kakaových bobů

Krém:

  • 1 zralé avokádo
  • 3 pl kakaa
  • 15 kapek stevie
  • 1 kl datlového sirupu
  • 1 kl vanilkového extraktu
  • 1 pořádná lžíce mandlového másla
  • sušená moruše a kakaové boby na ozdobení dortu

Doba přípravy: 2 hodiny

Počet porcí: 8

Postup přípravy:
  1. Batáty oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit, dokud nejsou zcela měkké. Uvařené batáty slijeme a necháme částečně chladnout. Poté je rozmixujeme na hladký krém, do kterého postupně zašleháme rozehřátý kokosový olej, kakao smíchané s práškem do pečiva a ostatní ingredience. Vznikne nám poměrně husté těsto, ale to je v pořádku…docílíme tím úžasné lanýžové konzistence dortu . Těsto přemístíme pomocí stěrky do dortové formy vyložené pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 175 stupňů. Na dno trouby umístíme nádobu s vodou, abychom zabránili vysušení těsta. Pečeme cca 1 hodinu.
  2. Zatímco se peče dort, připravíme si velice jednoduše krém. Tyčovým mixerem rozmixujeme všechny ingrediene, měl by vzniknout krém s dokonalou sametovou texturou a lahodnou čokoládovou chutí!
  3. Po upečení dort necháme zcela vychladnout, povrch nedbale pomažeme krémem a ozdobíme sušenou moruší a sekanými kakaovými boby.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tvarohová buchta z domácí pekárny

Tvarohová buchta z domácí pekárny

Obrázek Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Obrázek Oriešková čokoláda v štrúdľovom ceste

Oriešková čokoláda v štrúdľovom ceste

TOPlist