Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Potřebné přísady:
  • 35 dkg hladké mouky
  • 15 dkg práškového cukru
  • 18 dkg másla
  • 7 dkg mletých ořechů
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce kakaa
Postup přípravy:
  1. Na vál přesejeme mouku, přidáme hl.mouku, cukr, máslo, vejce, žloutek a kakao. Vypracujeme těsto a vyválíme na plát, tak 2 mm. Radélkem, nebo nožem vykrojíme čtverečky a natočíme na trubičky. Dáme na potřený plech a pečeme 10 min. Vychladlé plníme Pařížskou šlehačkou a konce namáčíme v čokoládě.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

Obrázek Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Obrázek Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

Obrázek Nepečené tiramisu kuličky - naprosto vynikající

Nepečené tiramisu kuličky - naprosto vynikající

TOPlist