Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Dort stracciatella

Potřebné přísady:

Na piškot:

  • 3 vejce
  • 60 g pískového cukru
  • 60 g hladké mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva (2 zarovnané čajové lžičky)
  • 20 g kakaa
  • 2 PL oleje

Krém:

  • 500 g bílého jogurtu
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukru
  • 500 ml smetany na šlehání
  • 100 g hořké čokolády
  • 1,5 balíčku želatinového ztužovače za studena (75 g)
Postup přípravy:
  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem asi 5 minut do světlé pěny. Zašleháme olej a opatrně kakao, pak po částech přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva . Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme asi 15 minut na 170°C na horkovzduch.
  2. Poté necháme piškot zchladnout a připravíme si krém.
  3. Bílý jogurt smícháme s cukry, smetanu ušleháme do tuha. Čokoládu nastrouháme z poloviny na jemno, z poloviny na hrubo.
  4. Podle návodu si připravíte ztužovač za studena, vmícháme do něj jogurt, pak přidáme šlehačku a čokoládu a vše prošleháme. Hotový krém dáme na korpus pokapaný rumem.
  5. Dáme ztuhnout do lednice na minimálně dvě hodiny.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablkový koláč s mandlovými lupínky

Jablkový koláč s mandlovými lupínky

Obrázek Citronovo borůvkový dort s Riccotou

Citronovo borůvkový dort s Riccotou

Obrázek Čokoládovo - kokosový koláč

Čokoládovo - kokosový koláč

Obrázek Kvásková kynutá bábovka z Lievito Madre

Kvásková kynutá bábovka z Lievito Madre

Obrázek Buchta z psylia a proteinu z mikrovlnky

Buchta z psylia a proteinu z mikrovlnky

TOPlist