Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jemné jahodové řezy

Potřebné přísady:

KORPUS:

  • 4 vejce
  • 80 g cukru krupice
  • 90 g polohrubé mouky
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 2 PL oleje

Krém:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g vaničkového tvarohu
  • 180 g zakysané smetany
  • asi 350 g mixovaných jahod
  • 3 PL cukru moučka
  • 5 želatinových plátků

DÁLE:

  • nastrouhaná bílá čokoláda
Postup přípravy:
  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny (asi 10 minut šlehat), vmícháme olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto upečeme na vymazaném a vysypaném plechu 30 x 40 cm v troubě předehřáté na 180°C.
  2. Ušleháme smetanu. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a mixovanými jahodami, vmícháme šlehačku a rozpuštěnou želatinu podle návodu na sáčku. Na vychladlý korpus položíme ráfek, nalijeme krém a necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe přes noc. Po nakrájení ozdobíme každý díl nastrouhanou bílou čokoládou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablkový koláč se šlehačkou a čokoládou

Jablkový koláč se šlehačkou a čokoládou

Obrázek Kakaová buchta bez vajec a mléka

Kakaová buchta bez vajec a mléka

Obrázek Mléčný řez s čokoládovou polevou

Mléčný řez s čokoládovou polevou

Obrázek Kefírová buchta - hrníčková

Kefírová buchta - hrníčková

Obrázek Nejúžasnější vánočka - rodinný recept

Nejúžasnější vánočka - rodinný recept

Obrázek Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

TOPlist