Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Kokosový suk

Potřebné přísady:
  • 250 g salka (slazené kondenzované mléko)
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 100 g plnotučného sušeného mléka
  • 2 lžíce kakaa
Postup přípravy:
  1. V míse smícháme salko, kokos a sušené mléko. Polovinu směsi oddělíme a smícháme s kakaem.
  2. Každou část rozdělíme na čtvrtiny a tyto čtvrtiny vytvarujeme do na prst silného hada. Jeden světlý a jeden tmavý cop vezmeme, opatrně zatočíme kolem sebe, vyválíme na suk a zabalíme do potravinové folie a necháme ztuhnout.  Vyjdou nám tak 4 suky.
  3. Alternativa je udělat ze světlé i tmavé části pláty, položit je na sebe a zatočit do rolády.
  4. Před podáváním nakrájíme suky ostrým nožem našikmo na menší špalíčky.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Krémy do vánočního cukrovíčka

Krémy do vánočního cukrovíčka

Obrázek Špaldovo-oříškové rohlíčky

Špaldovo-oříškové rohlíčky

Obrázek Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

TOPlist