Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Šmakouní vánočka

Odlehčená verze bez lepku.

Potřebné přísady:
  • 200 g šmakouna s goji a brusinkami jemně nastrouhaného
  • 2 vejce (jeden žloutek na potření)
  • půl hrnku namletých bezlepkových vloček
  • 1 hrnek opražených slunečnicových semínek namletých
  • 100 g másla
  • půl hrnku namletého kokosu
  • půl hrnku kukuřičné mouky hladké
  • 1 vanička tvarohu
  • suchralóza
  • 1 kypřící prášek bez fosfátů
  • kandovaná kůra pomerančová nedoslazená
  • rozinky
  • citrónová kůra
  • vanilka
  • mandle na ozdobu
Postup přípravy:
  1. Vymyslela jsem pro Vás chuťově naprosto vyladěnou vánočku.
  2. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Suché suroviny promícháme a pak přidáme mokré. Vypracujeme kompaktní těsto a pak dle našich zvyklostí motáme. Potřeme žloutkem, posypeme mandlemi a pečeme cca 40 minut.
  3. 💡 Pokud se těsto trhá, přidáme trošku mouky.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lucčiny perníčky ihned měkké - velikonoční, vánoční

Lucčiny perníčky ihned měkké - velikonoční, vánoční

Obrázek Tradiční medové perníčky by Romča

Tradiční medové perníčky by Romča

Obrázek Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Obrázek Žloutkové vánoční mini řezy

Žloutkové vánoční mini řezy

Obrázek Hřebíčkové vánoční sušenky

Hřebíčkové vánoční sušenky

Obrázek Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

TOPlist