Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Šmakouní vánočka

Odlehčená verze bez lepku.

Potřebné přísady:
  • 200 g šmakouna s goji a brusinkami jemně nastrouhaného
  • 2 vejce (jeden žloutek na potření)
  • půl hrnku namletých bezlepkových vloček
  • 1 hrnek opražených slunečnicových semínek namletých
  • 100 g másla
  • půl hrnku namletého kokosu
  • půl hrnku kukuřičné mouky hladké
  • 1 vanička tvarohu
  • suchralóza
  • 1 kypřící prášek bez fosfátů
  • kandovaná kůra pomerančová nedoslazená
  • rozinky
  • citrónová kůra
  • vanilka
  • mandle na ozdobu
Postup přípravy:
  1. Vymyslela jsem pro Vás chuťově naprosto vyladěnou vánočku.
  2. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Suché suroviny promícháme a pak přidáme mokré. Vypracujeme kompaktní těsto a pak dle našich zvyklostí motáme. Potřeme žloutkem, posypeme mandlemi a pečeme cca 40 minut.
  3. 💡 Pokud se těsto trhá, přidáme trošku mouky.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tatrankové pracny - oblíbené

Tatrankové pracny - oblíbené

Obrázek Kokosky - sněhové pusinky s kokosem

Kokosky - sněhové pusinky s kokosem

Obrázek Vanilkové rohlíčky naší babičky Jiřinky

Vanilkové rohlíčky naší babičky Jiřinky

Obrázek Brněnské ořechové slepovánky

Brněnské ořechové slepovánky

Obrázek Medovníčky ktoré se neroztékajú

Medovníčky ktoré se neroztékajú

Obrázek Vánoční karamelový likér se skořicí

Vánoční karamelový likér se skořicí

TOPlist