Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Marcipánovo-máslové sušenky

Potřebné přísady:
  • 150 g másla
  • 50g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 1 žloutek
  • 100g marcipánové hmoty
Postup přípravy:
  1. Změklé máslo vložte do mísy a pomocí ručního mixéru utřete do pěny. Přidejte cukru, vanilkový cukr, žloutek a marcipánovou hmotu a vše vymixujte na nejvyšší stupeň tak, aby se přísady promísily. Snižte rychlost mixéru a zapracujte mouku, aby vzniklo hladké těsto. Nechte ho asi 30 minut odležet v lednici.
  2. Těsto rozválejte válečkem na 3-4 mm (pokud se trhá, nebojte se vydatněji ho pomoučit) a vykrajujte libovolné tvary.
  3. Cukroví položte na studený plech (ideálně na pečící papír) a pečte při 175°C (horkovzduch na 150°C) asi 10-12 minut, dokud okraje nezískají světle hnědou barvu. Cukroví nechte na plechu vychladnout.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Perníčky - ihned a stále měkké

Perníčky - ihned a stále měkké

Obrázek Košíčky s ořechovou nádivkou

Košíčky s ořechovou nádivkou

Obrázek Linecké cukroví a recepty na nádivky

Linecké cukroví a recepty na nádivky

Obrázek Piškotové kuličky podle Evičky

Piškotové kuličky podle Evičky

Obrázek Vánoční karamelový likér se skořicí

Vánoční karamelový likér se skořicí

Obrázek Hřebíčkové vánoční sušenky

Hřebíčkové vánoční sušenky

TOPlist