Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Vánoční karamelový likér se skořicí

Potřebné přísady:
  • 1 plechovka karamelového salka
  • 250ml smetana ke šlehání
  • 250ml rum tuzemský
  • 1 lžička skořice mletá
  • 2 ks badyán
  • 8-10ks hřebíček
Postup přípravy:
  1. Smetanu dáme do kastrolku s hřebíčkem, badyánem a mletou skořicí. Přivedeme k varu a vaříme a mícháme cca 5 minut. Necháme mírně zchladnout, občas promícháme. Mezitím si dáme salko do misky a přilijeme přes sítko vlažnou smetanu. Šleháme a postupně zašleháváme rum. Takto připravený likér dáme do naprosto čistých láhví. Skladujeme v lednici. Likér můžeme použít také jako jedlý dárek pro své blízké.
  2. Auto receptu Romča
Vánoční cukroví

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tradiční medové perníčky by Romča

Tradiční medové perníčky by Romča

Obrázek Trvanlivé nádivky do vánočního cukroví - vynikající

Trvanlivé nádivky do vánočního cukroví - vynikající

Obrázek Vánoční pečený čaj by Romča

Vánoční pečený čaj by Romča

Obrázek Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

TOPlist