Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Vánoční karamelový likér se skořicí

Potřebné přísady:
  • 1 plechovka karamelového salka
  • 250ml smetana ke šlehání
  • 250ml rum tuzemský
  • 1 lžička skořice mletá
  • 2 ks badyán
  • 8-10ks hřebíček
Postup přípravy:
  1. Smetanu dáme do kastrolku s hřebíčkem, badyánem a mletou skořicí. Přivedeme k varu a vaříme a mícháme cca 5 minut. Necháme mírně zchladnout, občas promícháme. Mezitím si dáme salko do misky a přilijeme přes sítko vlažnou smetanu. Šleháme a postupně zašleháváme rum. Takto připravený likér dáme do naprosto čistých láhví. Skladujeme v lednici. Likér můžeme použít také jako jedlý dárek pro své blízké.
  2. Auto receptu Romča
Vánoční cukroví

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Obrázek Krémy do vánočního cukrovíčka

Krémy do vánočního cukrovíčka

Obrázek Citronové cukroví sypané oříšky

Citronové cukroví sypané oříšky

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

Obrázek Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Obrázek Vánoční linecká srdíčka - opravdu skvělá

Vánoční linecká srdíčka - opravdu skvělá

Obrázek Hřebíčkové vánoční sušenky

Hřebíčkové vánoční sušenky

TOPlist